Mainos

Entisen poliisiylijohtajan rikosepäilyt syyttäjälle

Entisen poliisiylijohtajan Markku Salmisen epäillyt rikokset siirtyvät syyteharkintaan valtakunnansyyttäjävirastoon. Rikostutkintaa johtanut Espoon kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen epäilee Salmisen syyllistyneen virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Salmisen epäillään toistuvasti käyttäneen autonkuljettajan kuljettamaa virka-autoaan yksityisajoihin, vaikkei hänelle ollut myönnetty oikeutta moiseen. Tutkinnanjohtaja laajensi esitutkintaa koskemaan myös Salmisen virka-auton käyttöä aikana, jolloin hän oli Rikosseuraamusviraston pääjohtaja.

Tuolta osin Mäkinen epäilee Salmisen syyllistyneen veropetokseen, sillä tällä oli silloin oikeus käyttää virka-autoaan myös yksityisajoihin. Mäkisen mukaan Salminen löi laimin velvollisuutensa ilmoittaa yksityiskäytöstä verottajalle.

Salminen kiistää syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin.

Esitutkinnassa on selvitetty myös, mikä merkitys Salmiseen kohdistuneella turvallisuusuhalla on hänen menettelynsä arvioinnissa. Hänen turvallisuutensa oli vaarassa keväällä 2003, kun hän toimi Rikosseuraamusviraston pääjohtajana.

Syyteharkinnan tekee apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.