Mainos

Entisen kuninkaan paluu Afganistaniin lykkääntyy

Afganistanin entisen kuninkaan Mohammad Zahir Shahin paluu kotimaahan lykkääntyy, kertoi Italian ulkoministeriön edustaja tänään.

87-vuotiaan Zahir Shahin on ollut määrä lähteä Italiasta kohti Afganistania maanantaina. Italian ulkoministeriön edustajan mukaan paluu siirtyy kuitenkin huhtikuulle. Afganistanin väliaikaishallinnon johtaja Hamid Karzai kiisti tiedon sanoen, että viivästys on vain kaksi tai kolme päivää.

Tarkkaa syytä paluun viivästymiselle ei tänään kerrottu. Entisen kuninkaan paluuta oli lykätty jo aiemmin, ja tällöin syyksi mainittiin mm. turvallisuushuolet.

Zahir Shah on elänyt Italiassa sen jälkeen kun hän menetti valtansa verettömässä vallankaappauksessa vuonna 1979. Hänen on määrä palata Afganistaniin "tavallisena kansalaisena", isähahmona, joka kannattajiensa toiveiden mukaan liittäisi yhteen kilpailevat etniset ryhmät.

Karzai korosti tänään, että italialaiset ovat vastuussa entisen kuninkaan matkustamisen turvallisuudesta ja että afganistanilaiset "odottavat heiltä merkkiä" asiassa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.