Mainos

Entinen turvallisuuspäällikkö: Jeltsin yrittänyt useasti itsemurhaa

Venäjän presidentti Boris Jeltsin kärsii kroonisesta masennuksesta ja on yrittänyt useasti itsemurhaa väittää presidentin entinen turvallisuuspäällikkö Aleksandr Korzhakov. Vuoden takaisesta välirikosta katkeroitunut Korzhakov maalaa hyvin synkän kuvan Venäjän päämiehestä piakkoin ilmestyvissä muistelmissaan.

Boris Jeltsin on yllättänyt usein hilpeillä tempuillaan. Innoituksen lähde on ollut useimmiten alkoholi. Iloisen ulkokuoren takaa löytyy kuitenkin synkkä mies, väittää Jeltsinin entinen turvallisuuspäällikkö Aleksadr Korzhakov.

Korzhakov väittää että Jeltsin kärsii kroonista masennusta ja on yrittänyt useita kertoja itsemurhaa. Ensimmäinen yritys olisi ollut seitsämän vuotta sitten. Tuolloin Jeltsin hyppäsi Moskova-jokeen. Jeltsin itse väittää että kyseessä oli KGB:n järjestämä murhayritys.

Korzhakov kertoo pelastaneensa Jeltsinin toisen kerran itsemurha-aikeista viisi vuotta sitten, kun Jeltsin oli lukinnut itsensä saunaan.

Lisäksi Korzhakov väittää että Jeltsinin aivotoiminta on jo niin heikkoa ettei hän pysty käsittämään yktyiskohtia. Sydänkohtaukset jättivät kuulema pysyviä vaurioita Jeltsinin aivoihin.

Korzhakov uhkasi kostolla

Paljastuksiin on suhtauduttava varauksellisesti sillä Korzhakovilla on paljon hampaankolossa Jeltsiniä kohtaan. Jeltsinin ja hänen turvamiehensä Korzhakov olivat erottamaton parivaljokka yksitoista vuotta. Turvamiehen vaikutusvalta kasvoi lopulta niin suureksi että hänen väitettiin sanelevan presidentin päätökset.

Hälventääkseen väitteitä Jeltsin nuhteli Karzhakovia julkisesti viimekesäisen vaalikampanjansa aikana. Vaalivoiton jälkeen miesten välit rikkoutuivat loppullisesti. Korzhakov sai potkut Kremlin valtataistelun pyörteissä viime syksynä.

Katkeroitunut Korzhakov uhkasi kostaa paljastamalla Kremlin salat. Tuo hetki on nyt koittanut. Korzhakovin muistelmat ilmestyvät lähiaikoina. Itse Korzhakov nauttii parlamentaarista koskemattomuutta tultuaan kansanedustajaksi viime helmikuussa.
(MTV3/Outi Parikka)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.