Mainos

Entinen puoluesihteeri syyttää Soinia diktatuurista

Perussuomalaisten entinen puoluesihteeri Hannu Purho syyttää puolueen puheenjohtajaa Timo Soinia diktatuurista. Tiedotusvälineille toimittamassaan tiedotteessa Purho sanoo, että Soini päättää perussuomalaisissa yksin niin linjasta, aatteista, taloudesta kuin henkilövalinnoistakin.

Soinin mielestä kyse on vain Purhon katkeruudesta. Perussuomalaiset vaihtoivat puoluesihteeriä puoluekokouksessaan viime vuoden kesällä. Purho toimi sitä ennen myös Soinin eduskunta-avustajana.

-On tämä entiseltä avustajalta aika erikoista puhetta, että nyt vuodessa, silloin kun hän ei ole enää mukana, niin kaikki on mennyt pieleen, paitsi että kannatus on noussut. Puoluesihteerin vastuulla olevassa ehdokasasettelussa tulokset tulevat olemaan aivan erilaisia kuin hänen aikanaan, Soini sanoo.

Purho myöntää, että Soinin rooli perussuomalaisten kannatuksen nousussa on ollut ratkaiseva. Kukaan muu puolueessa olevista ei olisi pystynyt läpäisemään "mediamuuria". Hänen mielestään viime puoluekokouksen jälkeen tilanne perussuomalaisissa on kuitenkin luiskahtanut "yhden miehen taskuun".

-Soini vaatii, että noudatetaan hänen valitsemaansa linjaa, mutta se on käytännössä mahdottomuus, koska ne mielipiteet vaihtelevat, on sitten kyseessä Nato, ydinvoima, EU tai vaalirahoitus. Kukaan ei tiedä, mitä mieltä Soini on huomenna, Purho sanoo.

Purho ilmoittaa, että ei asetu enää perussuomalaisten ehdokkaaksi kuntavaaleissa. Hän on istunut Luumäen valtuustossa vuodesta 1984. Mistään suuremmasta paosta puolueesta ei hänen mukaansa ole kyse, joskin muutamia muitakin yksittäisiä henkilöitä on jäämässä pois kuntavaaleista.

Purhon mielestä perussuomalaisissa ei nykyään saa olla muita kasvoja eikä aivoja kuin Soini.

-Kaikki kunnia Soinille, mutta jos hän vaikka liukastuu banaaninkuoreen, niin kuka on se varahenkilö? Vanha Vistbacka kyllä komppaa taustalla vielä jonkun aikaa ja jaksaa hymyillä taustakuvissa, mutta hänelläkin on jo jäähdyttelykierrokset menossa, Purho sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.