Mainos

Entinen pomo varoitti myrkkyhoitajasta jo 2006

MTV:n uutisten haastattelema myrkkyhoitajan entinen työnantaja ihmettelee, miten terveydenhuollon viranomaisille tehdyt varoitusviestit hoitajasta ovat jääneet huomiotta.

MTV:n uutisten tietojen mukaan Metsätähti-yhtiön toimitusjohtajan Satu Mannerin silloiselle Terveydenhuollon oikeusturvakeskukselle tekemä selvityspyyntö on kirjattu 13. maaliskuuta 2006. Ilmoituksessa hän pyytää selvittämään tarkemmin hoitajan toimia.

Manner otti yhteyttä viranomaisiin, kun työsuhteen aikana tapahtuneet varkausepäilyt tulivat ilmi. Murhasarjasta epäilty hoitaja työskenteli Metsätähdellä vuosien 2005–2006 taitteessa. Manner kuuli myös hoitajan entisiltä työnantajilta häntä koskevista epäselvyyksistä, mutta tiesi niiden jääneen vain työnantajien tietoon.

- Epäilykset heräsivät saamieni taustatietojen perusteella. Olin huolissani olemassa olevista aukoista valvonnassa jo silloin, Manner toteaa.

Manner kertoo saaneensa ohjeet selvityspyynnön lähettämiseen etukäteen valvontaviranomaiselta puhelimessa. Terveydenhuollon ylin valvontaviranomainen Valvira on kiistänyt, että se olisi saanut myrkkyhoitajan toimista minkäänlaista ilmoitusta.

Viestintä on pettänyt jo toista kautta, sillä Helsingin käräjäoikeus on myöntänyt laiminlyöneensä velvollisuutensa ilmoittaa vanhusten surmista epäillyn hoitajan aiemmasta tuomiosta.

- Muistini ei ylety kaikkiin yksityiskohtiin reilun kolmen vuoden taakse, mutta olen vakuuttunut siitä, että paperi on silloin lähtenyt työpöydältäni eteenpäin.

Manner kertoo olleensa jo ennen vuotta 2006 useita kertoja yhteydessä silloiseen Terveydenhuollon oikeusturvakeskukseen hoitajien rekisteritietojen ja taustojen selvittämiseksi.

- Teon rekisteri on ollut edellisten työnantajien lisäksi ainoa väylä saada jotain tietoa työntekijöiden taustoista ja näitä molempia tiedonsaantikeinoja on meidän yrityksessämme ahkerasti käytetty.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.