Mainos

Entinen pääministeri epäilee: Venäjällä ei riitä kaasua

Venäjän entinen pääministeri Mihail Kasjanov uskoo, että Venäjä ei pysty toimittamaan riittävästi kaasua suunnitteilla olevaan Nordstream kaasuputkeen. Suomenlahden kautta kulkevan kaasuputken olisi määrä toimittaa kaasua Eurooppaan. Kasjanov puhui tänään Venäjän tilanteesta Ulkopoliittisen instituutin järjestämässä tilaisuudessa.

Venäjä on jo nyt vaikeuksissa kaasuntuotantonsa kanssa, joka on tänä vuonna laskenut peräti 15 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

- Viimeisen kuuden vuoden aikana ei ole investoitu mitään uusien kaasukenttien käyttöönottoon, siksi kaasua on mahdotonta tuottaa enempää. Samaan aikaan kuitenkin rakennetaan tehokkaasti infrastruktuuria maakaasulähteitä varten, joita ei ole edes olemassa, Kasjanov toteaa.

Kasjanov onkin arvostellut julkisuudessa Nordstream -hanketta taloudellisesta kannattamattomuudesta. Hänen mielestään sen taustalla on nyt ensisijaisesti Venäjän pyrkimys käyttää kaasuputkea poliittisena painostuskeinona.

- Mielestäni pitäisi keskittyä vakavampiinmaailmanlaajuisiin kysymyksiin, eikä miettiä keinoja, joita voitaisiin käyttää poliittiseen painostukseen muita, ja varsinkin naapurimaita kohtaan.

Kasjanov kuuluu harvalukuisiin korkean profiilin Kremlin arvostelijoihin. Hän on joutunut myös salamurhayrityksen kohteeksi.

Katso Helena Laation juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.