Mainos

Entinen kunnallispoliitikko määrättiin korvauksiin hoitokodin palkkakiistassa

Käräjäoikeuden mukaan nainen palkkasi perustettomasti työntekijöitä uuteen hoivakotiin.

Entinen savonlinnalainen kunnallispoliitikko on tuomittu maksamaan noin 80 000 euron vahingonkorvaukset paikalliselle dementiayhdistykselle, jonka hallituksen puheenjohtajana hän toimi vielä vuosikymmenen alussa.

Savonlinnan käräjäoikeuden mukaan nainen palkkasi perusteettomasti kahdeksan työntekijää yhdistyksen uuteen hoivakotiin ja aiheutti yhdistykselle kymmenien tuhansien eurojen tarpeettomat palkkamenot vuosina 2002-2003.

Yhdistys haki korvauksia, koska se katsoi joutuneensa maksamaan tarpeettomasti noin kolmen kuukauden palkat.

Työntekijät palkattiin kesäkuun 2002 alussa, mutta ensimmäinen ostopalveluasiakas saapui hoitokotiin vasta elokuun puolivälissä. Yhdistyksen mukaan palkat olivat myös suurempia kuin yhdistyksen hallitus oli päättänyt.

Nainen kiisti yhdistyksen vaatimukset perusteiltaan ja kertoi hoitaneensa luottamustehtävää hallituksen päätösten mukaisesti.

Hänen mukaansa kaupungin ostopalveluasiakkaiden saapuminen suunniteltua myöhemmin johtui kaupunginhallituksen yllättävästä budjettileikkauksesta eikä hänen toiminnastaan yhdistyksen puheenjohtajana. Hän erosi yhdistyksen johdosta marraskuussa 2002.

Käräjillä olleesta vahingonkorvausasiasta kertoi perjantaina ilmestynyt Itä-Savo-lehti.

Myös muita juttuja tutkinnassa

Kannejuttu ei liity epäiltyyn törkeään kavallukseen, jota keskusrikospoliisi on tutkinut naisen omistamassa lakiasiaintoimistossa viime vuoden alusta alkaen.

Naisen epäillään kavaltaneen jopa kolme miljoonaa euroa eräältä naisleskeltä hoitaessaan tämän mittavaa omaisuutta vuosina 1998-2005. Jutun tutkinta on yhä kesken.

Nainen on koulutukseltaan varanotaari. Savonlinnan kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsenenä toiminut nainen muutti pois paikkakunnalta rikostutkinnan alettua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.