Entinen F1-pomo vuodatti katkeruuttaan – Fernando Alonson kokema isku jäi ikuisesti mieleen: "En ollut koskaan ennen nähnyt hänen itkevän"

Fernando Alonson managerina sekä Benettonin ja Renault'n tallipäällikkönä työskennellyt Flavio Briatore muistelee italialaislehden haastattelussa menneitä.

Briatore sanoo olevansa yhä harmissaan siitä, että Alonso, joka oli voittanut hänen johtamansa Renault'n kanssa kaksi maailmanmestaruutta 2005–2006, päätti siirtyi McLarenille kaudeksi 2007.

– Se oli ainoa paska juttu Fernandon kanssa, sunnuntaina 70 vuotta täyttävä Briatore sanoi syntymäpäivähaastattelussaan Corriere dello Sport -lehdelle.

Alonson McLaren-sopimus oli kolmivuotinen, mutta se purettiin jo kesätauolla 2007, kun Alonson, hänen tallikaverinsa Lewis Hamiltonin ja tallipäällikkö Ron Dennisin välit tulehtuivat pahasti.

Briatore kertoi aiemmin F1:n Beyond the Grid -podcastissa varoittaneensa Alonsoa McLaren-siirrosta.

– En ollut tyytyväinen siihen. McLarenilla oli uusi tyyppi, Hamilton, jota Dennis suojeli, Briatore sanoi podcastissa Autosportin mukaan.

Alonso oli neuvotellut McLaren-sopimuksensa Briatorelta salassa, ja Briatoren mukaan hän kyllä tiesi asetelman vaarat mutta uskoi olevansa riittävän nopea välttääkseen ongelmat tulokaskuljettajan kanssa.

Alonson maine koki kauden 2007 tapahtumien johdosta kovan kolauksen, mutta hänet palkattiin siitä huolimatta Kimi Räikkösen korvaajaksi Ferrarille kaudeksi 2010.

Jos McLaren-siirto oli ollut suorastaan virhe, Alonson Ferrari-vuosia Briatore sanoo muistelevansa lähinnä katkerana.

– Hän hävisi kaksi maailmanmestaruutta, ja kaudella 2010 se oli liian raskasta. Ennen sitä en ollut koskaan nähnyt Fernandon itkevän.

 Kun kaudesta 2010 oli ajamatta vain kaksi osakilpailua, Alonso johti MM-sarjaa 11 pisteen erolla Red Bullin Mark Webberiin, 21 pisteen erolla yhä McLarenilla ajaneeseen Hamiltoniin ja peräti 25 pisteen erolla mestaruuden lopulta vieneeseen Red Bullin Sebastian Vetteliin.

Vettel voitti kauden kaksi viimeistä kisaa, ja kun Alonso kuittasi vain sijat kolme ja seitsemän, espanjalainen hävisi mestaruuden neljän pisteen erolla.

Vielä tätäkin tiukemmalle mestaruustaistelu meni kaksi vuotta myöhemmin, kun Vettel löi Alonson kolmella pisteellä. Alonso johti Vetteliä vielä syyskuun alussa ajetun Italian GP:n jälkeen 39 pisteellä, mutta sitä seurannut Vettelin neljän voiton putki nosti saksalaisen MM-johtoon ja lopulta mestariksi asti.

Lue myös:

    Uusimmat