Mainos

Enstam: Liikanen voisi jatkaa komissiossa syksyyn

Jan-Erik Enestamin mielestä Erkki Liikanen voisi jatkaa EU:ssa syksyyn saakka, jolloin valitaan uusia komissio. Liikanen on ehdolla Suomen Pankin johtajaksi.

Jan-Erik Enestam toivoo, että Erkki Liikanen jatkaisi komissaarina kautensa loppuun saakka, vaikka tulisikin valituksi Suomen Pankin pääjohtajaksi.


RKP:n puheenjohtaja ympäristöministeri Jan-Erik Enestam toivoo, että Suomen Pankin pääjohtajaksi esitetty Erkki Liikanen aloittaisi uudessa tehtävässään vasta EU:n komission nykykauden päättyessä ensi syksynä. Jos Liikanen kuitenkin siirtyy Suomen Pankkiin jo kesällä, Enestam pitää keskustalaista Olli Rehniä erinomaisen pätevänä loppukauden komissaarina.

Enestam ei usko, että pohdinnat Liikasen seuraajasta voisivat heikentää Paavo Lipposen mahdollisuuksia komission johtoon.

-Saattaa olla, että jos Olli Rehn on ehdokkaana, niin hänen mahdollisuutensa tästä kasvavat, mutta joka tapauksessa tilanne on uusi. Ja katsotaan sitten kokonaisuutta ja erityisesti, miten käy europarlamenttivaaleissa. Sehän ratkaisee aika paljon, Enestam totesi TV1:n Lauantaiseura-ohjelmassa.

Eduskunnan pankkivaltuusto asetti torstaina pääjohtajan paikalle etusijalle Liikasen, jonka virkakausi komissiossa päättyy virallisesti vasta lokakuun lopussa. Pankkivaltuuston esityksen mukaan hän ottaisi pääjohtajan tehtävät vastaan heinäkuun alussa. Enestam ei usko jääviysongelmiakaan syntyvän, vaikka Liikanen ottaisi tehtävät vastaan vasta syksyllä, sillä kesäkuisten EU-vaalien jälkeen komissio muuttuu joka tapauksessa enemmänkin toimituskomissioksi.

Enestamin mukaan pääjohtajavalinnasta ei ole vielä keskusteltu hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken, mutta Liikasen nimitys sopii RKP:lle. Hän tosin arveli, että myös loppusuoran vastaehdokas Sixten Korkman ja moni muukin ehdokas olisi ollut pätevä. Lopullisesti nimityksen tekee tasavallan presidentti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.