Mainos

Enson Kaukopään tehtaiden palo hallintaan

Imatralla Stora Enson Kaukopään tehtailla purkutyömaalla syttyi illalla uhkaava tulipalo.

Imatralla Strora Enson Kaukopään tehtailla purkutyömaalla tuli pääsi irti noin 50 metriä korkeassa ja 30 metriä leveässä tiilirakennuksessa, ns. laitelinjaykkösen valkaisulaitoksen lasikuituisessa massasäiliössä. Imatran palolaitos sai hälytyksen teollisuuspalosta kello 19.15, ja paikalle lähetettiin useita pelastusyksiköitä savusukeltajineen.

Palomiehiä oli sammutustöissä jo alkuvaiheessa kolmisenkymmentä. Palo levitti runsaasti savua Saimaan suuntaan. Liekkejä ei rakennuksen ulkopuolelle näkynyt, mutta sisällä loimusivat liekit nostaen mustaa savua. Palo saatiin hallintaan iltakymmenen aikaan, mutta sammutus- ja jälkisammutustyöt kestänevät yön yli.

Päivystävä palomestari Arto Mäkelä kertoi, että purkutöissä käytetyt kaasupullot tekivät sammutustyön vaaralliseksi ja räjähdysvaara oli ilmeinen. Alkuillasta palomiehet pyrkivät paikallistamaan kaasupullot, jotta niitä pystyttäisiin jäähdyttämään. Kaukopään tehtaalla oli yksi osasto palon aikana työssä, mutta heilläkin oli palomestari Mäkelän mukaan valmius poistua omista työtiloistaan nopeasti, mikäli palavassa rakennuksessa alkaisi räjähdellä.

Palomiesten nopean toiminnan ansiosta tulipalo oli parin tunnin kuluttua hallinnassa, eikä tehtaan käynnissä olleen yksikön toimintaa tarvinnut ainakaan siinä vaiheessa keskeyttää. Iltayöhön mennessä ei myöskään tapahtunut kaasupullojen räjähtämisiä.

-Rakennuksessa pysäytettiin ja lopetettiin viime juhannuksena kuitulinja, minkä jälkeen rakennus päätettiin purkaa. Sen tilalle ei tässä vaiheessa olla rakentamassa uutta tuotantolinjaa. Tulipalo syttyi ilmeisesti jonkin purkutyömaalla tapahtuneen virheen johdosta, kertoi Kaukopään tehtaiden paikallisjohtaja Markku Pentikäinen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.