Mainos

Enson hintaodotustaso sopimatta

Enson ja metsänomistajien näkemykset puun hintaodotustasosta ovat edelleen sopimatta. Enson kanssa asiaa selvittänyt metsäomistajia edustanut neuvottelukunta katsoi tänään, ettei yhtiön näkemys puun hinnasta tyydytä metsänomistajia. Metsänomistajat ovat kuitenkin valmiita jatkamaan neuvotteluja. Enson näkemys puun hinnasta perustuu suuruusluokaltaan kuukausi sitten UPM:n kanssa tehtyyn sopimukseen. Tämä ei neuvottelukuntaa kuitenkaan tyydyttänyt.

Neuvottelukunnan sihteerin Pekka Vainikan mukaan eriävät näkemykset puun hinnasta kohdistuivat etenkin kuitupuun hintaan. Jos kuitupuun osalta näkemykset olisivat yhtyneet, niin tukkipuun hinnasta ei Vainikan mukaan olisi ollut vaikeuksia sopia.
-Meidän vaatimustason suuruutta ei voi suoraan sanoa, mutta UPM:n sopimukseen perustava taso on kuitenkin riittämätön, sanoi Vainikka.

Neuvottelukunnan mukaan metsäteollisuudelle on tulossa huippuluokan tulosvuosi, mikä antaisi mahdollisuudet paremmalle hintakehitykselle. Etenkin kemiallisen puun eli sellun osalta syksyn suhdannearvio nähdään myönteisenä. Metsäomistajien mielestä nykyisellä hintatasolla ei voida turvata puukaupan toimivuutta.

Kuukausi sitten 7. heinäkuuta metsänomistajat hyväksyivät erittäin täpärästi UPM-Kymmenen kanssa aikaansaadun näkemyksen puun hintakehityksestä ensi helmikuun loppuun. Tämän sopimuksen mukaan puun hinnan odotetaan kallistuvan hieman alle kolme prosenttia; kuitupuun arvioidaan kallistuvan runsaat viisi prosenttia ja tukkipuun vajaat kaksi prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.