Mainos

Enson hakkuut pysäytettiin Karjalassa

Ympäristöjärjestö Greenpeacen tempaus keskeytti tänään Enson hakkuut Venäjän Karjalassa lähellä Kostamusta. Järjestön mukaan suomalaisyhtiö on pettänyt lupauksensa olla käyttämättä aarnio- ja vanhojen metsien puita.

Iskuun osallistui parisenkymmentä aktivistia Venäjältä, Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Saksasta ja Itävallasta. He keskeyttivät hakkuut sitomalla itsensä ketjuilla puihin ja hakkuukoneisiin.

Venäjän Greenpeacen mukaan Enso on yksi johtavia aarniometsien hakkaajia, joka vie suuriman osan toimintansa voitoista rajan yli Suomeen. Luonnonsuojelijoiden mukaan Venäjän ja Suomen välisen raja-alueen ns. vihreä vyöhyke on toinen koko Venäjän merkittävistä aarniometsäalueista.

Karjalan vanhoista metsistä on venäläisten ympäristöaktivistien mukaan jäljellä enää 10-15 prosenttia.

Enso: Lupaukset pidetty

Enson viestintäjohtaja Kari Vainio kiistää yhtiön livenneen lupauksistaan. Hänen mukaansa alueen hakkuut todettiin selvityksissä Enson toimintaperiaatteisiin sopiviksi. Myös paikalliset viranomaiset ovat hyväksyneet hakkuiden aloittamisen.

Vainion mukaan 30 kilometrin päässä rajalta sijaitseva hakkuualue ei kuulu ns. vihreään vyöhykkeeseen eikä myöskään niihin alueisiin, jotka Maailman luonnonsäätiö (WWF) on listannut mahdollisiksi tuleviksi suojelualueiksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.