Enso nostaa hivenen puun hintaa

UPM-Kymmene jatkaa nykyhinnoilla.

Enso maksaa ensi viikosta alkaen puusta hivenen enemmän kuin viime vuonna. Yhtiön uudet hinnat ovat 1-3 prosenttia viime vuoden hintoja korkeammat. UPM-Kymmene aikoo ainakin toistaiseksi ostaa puuta nykyhinnoilla. Sekä Enson että UPM-Kymmenen puun hintaneuvottelut myyjien kanssa kariutuivat. Myyjät halusivat kuitupuulle selkeää korostusta, mutta teollisuus ei siihen suostunut. UPM-Kymmene ja Enso ilmoittivat olleensa valmiita pieneen korotukseen.

Keskiviikkona Enso ilmoitti, että parantaakseen puukaupan sujuvuutta yhtiö nostaa hivenen puun hintaa ensi viikosta alkaen. Korotukset vaihtelevat puutavaralajeittain ja alueittain. UPM-Kymmenellä ei keskiviikkona ollut suunnitelmia hinnan nostoon. -Hintataso, jolla tähän asti on ostettu, on ollut toimiva, metsäpäällikkö Pekka Tiililä UPM-Kymmenestä sanoo.

Enson metsäpäällikön Voitto Pölkin mukaan Enso on valmis ostamaan puuta sekä pysty- että hankintakaupoilla. Näin yhtiö haluaa kumota "huhut", ettei se olisi valmis hankintakauppoihin. Lisäksi Enso korostaa olevansa valmis omalta osaltaan osallistumaan Nuoren Metsän -kampanjaan ja ostamaan näistä hakkuista kertyvää puutavaraa. Pölkki uskoo, että Enso saa nyt sopimillaan hinnoilla tarvitsemansa puumäärän.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat