Mainos

Enso nostaa hivenen puun hintaa

UPM-Kymmene jatkaa nykyhinnoilla.

Enso maksaa ensi viikosta alkaen puusta hivenen enemmän kuin viime vuonna. Yhtiön uudet hinnat ovat 1-3 prosenttia viime vuoden hintoja korkeammat. UPM-Kymmene aikoo ainakin toistaiseksi ostaa puuta nykyhinnoilla. Sekä Enson että UPM-Kymmenen puun hintaneuvottelut myyjien kanssa kariutuivat. Myyjät halusivat kuitupuulle selkeää korostusta, mutta teollisuus ei siihen suostunut. UPM-Kymmene ja Enso ilmoittivat olleensa valmiita pieneen korotukseen.

Keskiviikkona Enso ilmoitti, että parantaakseen puukaupan sujuvuutta yhtiö nostaa hivenen puun hintaa ensi viikosta alkaen. Korotukset vaihtelevat puutavaralajeittain ja alueittain. UPM-Kymmenellä ei keskiviikkona ollut suunnitelmia hinnan nostoon. -Hintataso, jolla tähän asti on ostettu, on ollut toimiva, metsäpäällikkö Pekka Tiililä UPM-Kymmenestä sanoo.

Enson metsäpäällikön Voitto Pölkin mukaan Enso on valmis ostamaan puuta sekä pysty- että hankintakaupoilla. Näin yhtiö haluaa kumota "huhut", ettei se olisi valmis hankintakauppoihin. Lisäksi Enso korostaa olevansa valmis omalta osaltaan osallistumaan Nuoren Metsän -kampanjaan ja ostamaan näistä hakkuista kertyvää puutavaraa. Pölkki uskoo, että Enso saa nyt sopimillaan hinnoilla tarvitsemansa puumäärän.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.