Ensitreffit-Henni teki haaveistaan totta – muutti pysyvästi Lappiin: "On helppo lähteä rakentamaan elämää tänne"

Viime kaudella Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa mukana ollut Henni on muuttanut Helsingistä Lappiin. Aluksi hänen oli tarkoitus viettää vain talvi Ylläksellä, mutta helmikuun lopulla hänestä tulikin pysyvästi lappilainen.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa viime syksynä mukana ollut Henni on muuttanut Helsingistä Lappiin, Ylläkselle. Hän teki haaveistaan totta kerta heitolla ja nopealla aikataululla. 

MTV Uutisten tavoittama Henni kertoo, että hän tuli alun perin ennen joulua Ylläkselle töihin laskettelukeskukseen, mutta pikku hiljaa asiat alkoivat loksahdella pakoilleen ja hän oli askeleen lähempänä haavettaan. Töiden ohessa hän opiskelee samalla hyvinvointitradenomiksi ammattikorkeakoulussa.

– Olin Lapissa jo viime keväänä kolme kuukautta töissä ja ajattelin nyt, että tulen nyt ainakin jouluksi ja uudeksi vuodeksi. Sitten selvisikin, että koulussa ei tarvitse olla fyysisesti läsnä, niin ajattelin, että olen koko talven täällä, Henni kertoo.

Ajatus pysyvästi Lappiin muuttamisesta on kasvanut pikku hiljaa. Viimeisen vuoden verran hän on aktiivisesti haaveillut, että pääsisi rakentamaan elämäänsä pysyvästi Lappiin ja pyrkinyt järjestämään asioitaan tätä tavoitetta kohti.  

– Ajatus Lappiin muuttamisesta on ollut yhtenä haaveena jo pidemmän aikaa. Täällä asumisessa parasta on, että pääsee kokemaan kaikki vuodenajat ja nauttimaan luonnosta jokaisena vuodenaikana. Päätös muutosta tapahtui todella nopeasti, ja kun kaikki asiat loksahtivat paikoilleen ja ajattelin, että miksi en voisi jäädä saman tien tänne, kun ei ole mitään, mikä minua tällä hetkellä estäisi.

– Lappi on tuntunut kodilta alusta asti ja täällä on ihmisen hyvä olla, joten on helppo lähteä rakentamaan elämää tänne. Harrastusmahdollisuudet on käytännössä oven avauksen päässä, mikä on parasta. Töiden kautta olen saanut ihania ihmisiä elämääni, jotka asuvat lähellä tai vähän kauempana.

Henni on jakanut Instagramissaan upeita kuvia Lapista. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hennin arki kuluu hetkellä töiden ja opintojen parissa. Vapaa-ajallaan hän laskettelee Ylläksen tuntureilla.

– Parisuhdeasioita en ole vielä ehtinyt ajattelemaankaan, mutta uskoisin, että olisin varmasti jo valmis uuteen suhteeseen, jos sellainen sattuisi kohdalleni, Henni kertoo.

Viime keväänä hän kirjoitti toiveenaan löytää rinnalleen se oikea.

– Muistan, että oli tosi jännittävää. Oikeastaan se koko alkuprosessi oli todella jännittävää, mutta samaan aikaan mielenkiintoista. Sai seurata sitä, että pääseekö eteenpäin prosessissa.

– Päällimmäinen syy sille, miksi päätin lähteä mukaan, oli että jos sieltä sattuisi löytymään elämänkumppani. Tiesin myös sen, että siinä voisi oppia paljon itsestään ja tavata mahdollisesti uusia ihmisiä.

Hän kannustaa hakemaan mukaan ohjelmaan, mikäli oma elämä on tasapainossa ja on valmis näkemään sen vaivan, minkä koko prosessi ottaa.

– Kannattaa ehdottomasti hakea, jos yhtään kiinnostaa, mutta sillä ehdolla, että oma elämä on tasapainossa ja että tiedostaa sen koko prosessin, koska se on oikeasti aika rankkaa. Kannattaa olla myös valmistautunut julkisuuteen.

Henni kertoo, että hänelle itselleen julkisuus tuli hieman yllätyksenä.

– Olin tavallaan keskittynyt vain siihen kesään ja naimisiin menemiseen, joten etenkin syksyllä julkisuus tuli yllätyksenä. Edelleenkin ihmiset tunnistavat ja tulevat juttelemaan. Se on mielestäni ihan kivaa eikä se minua häiritse. Kukaan ei ole koskaan sanonut mitään pahaa, vaan päinvastoin olen saanut tsemppaavia ja kivoja kommentteja.

Henni kertoo olevansa kiitollinen saamastaan kokemuksesta, vaikka avioliitto Miikan kanssa kariutuikin syksyllä.

– Tuntuu, että tunnen itseni vieläkin vähän paremmin kuin aiemmin ja tiedän myös, mitä haluan ja tarvitsen seuraavalta parisuhteelta.

Henni kertoo saneensa myös hyviä ystäviä ohjelmasta, kun hän tutustui ohjelmassa mukana olleiden Sallan ja Assin kanssa kuvausten jälkeen.

– Tutustuimme kunnolla vasta, kun olimme katsomassa kesän lopulla ohjelman jaksoja yhdessä. Kerran menimme Assin luokse kylään, kun satuimme kaikki olemaan Helsingissä. Emme olleet tietenkään ohjelman tekemisen aikana ehtineet jutella keskenämme, niin oli kiva käydä ohjelman kuvausten jälkeen läpi heidän kokemuksiansa ja jakaa omiani. Salla ja Assi ovat olleet tosi iso tuki. En tiedä, kenelle olisin pystynyt puhumaan näistä asioista samalla tavalla. He ovat käyneet samat tapahtumat läpi, joten heillä on täysi ymmärrys.

– Emme ole Miikan kanssa olleet yhteyksissä muutamiin kuukausiin. Meillä on ihan hyvät välit, mutta minulla on sellainen tunne, että ei ole tarvetta olla häneen yhteyksissä, Henni kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat