Mainos

Ensitreffit alttarilla -Jussi eropäätöksestä: "Pitää olla itsekäs"

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa avioituneiden Jussin ja Pian liitto päättyi eroon. Taistelusta huolimatta kipinää ei kaksikon välille syttynyt.  

Ensitreffit alttarilla -ohjelman viimeisimmässä jaksossa nähtiin, kuinka ensinäkemällä avioituneet parit tekivät ratkaisevan päätöksen tulevaisuutensa suhteen. Viisi yhdessä vietettyä viikkoa päättyi, ja parien oli päätettävä, jatkaisivatko he avioliittoaan, vai hakisivatko he avioeroa.

Jaksossa kipinän puutteen kanssa taistelleet Jussi ja Pia kertoivat pastori Kari Kanalan luona, etteivät jatkaisi elämäänsä yhdessä. Suurta päätöstä edelsi Pian mukaan pitkä harkinta ja asioiden punnitseminen.

– Menimme puistopiknikille ja istuimme siellä monta tuntia ja mietimme, mitä olisi järkevä tehdä. Puhuimme siitä, miltä tuntui ja päädyimme lopulta siihen, että jos kumpikin ei ole täysillä mukana, eikä fiilis ole se, mikä sen pitäisi avioliitossa olla, ei ole järkeä jatkaa, Pia kertoo.

– Ei ollut järkeä jatkaa, kun toinen oli niin vahvasti sitä mieltä, ettei suhteessa ollut sitä, mitä pitäisi olla. Eikä minunkaan mielestä kipinää ollut siinä määrin kuin olisi pitänyt olla, mutta toivoin, että se lähtisi kun kamerat lähtisivät ja pystyisimme paremmin olemaan omana itsenämme. Mutta kyllä se oli oikea ratkaisu näin jälkikäteen ajatellen, hän jatkaa.

Pia kertoo, että hän olisi ollut valmis taistelemaan avioliiton puolesta. Naisen mukaan pari ei kääntänyt kaikkia mahdollisia kiviä.

– Ajattelin, että avioliitto on minulle sellainen asia, että jos menen kerran naimisiin, niin se on sitten siinä. Olisin halunnut jo ihan senkin takia katsoa, olisiko suhteesta voinut tulla pidemmän päälle jotain.

– Yritin sen, mitä pystyin yrittämään. Mutta sellainen ei ole parisuhde, jos toinen vain kannattelee sitä. Yritimme kuitenkin ottaa jäljellä olevasta ajasta irti sen, mitä pystyimme. Toivoimme, että tilanne voisi vielä kääntyä, että kyseessä olisi vain aallon pohja, josta lähtisimme nousuun. Mutta niin ei käynyt.

”Tuntui pahalta ja harmitti”

Jussi kertoo ymmärtävänsä Pian näkökulman ja halun panostaa suhteeseen.

– Tietysti se tuntui pahalta ja harmitti. Olisin halunnut, että itselläni olisi ollut se sama fiilis. Silloin se olisi mennyt niin kuin olisin olettanutkin sen menevän. Näissä asioissa on kuitenkin mentävä oman tunteen mukaan, mies pohtii.

– Tunne joko on, tai sitä ei ole. Meidän kohdallamme tunne oli enemmän ystävyyttä. Viihdyin Pian seurassa, mutta jos ei homma lähde, se ei lähde. Toisen mieliksi ei voi toimia näissä jutuissa, sen verran pitää olla itsekäs ja kuunnella itseään, hän jatkaa.

Vaikka Pian ja Jussin suhde päättyikin eroon, ei kaksikko kadu ohjelmaan osallistumista.

– Ei ole hetkeäkään kaduttanut, että lähdin mukaan. Olemme varmasti ihmisinä kehittyneet todella paljon. Minulla oli hirveän hauskaa, meillä oli keskenämme kivaa, Pia pohtii.

– Enemmän katuisin sitä, jos en olisi lähtenyt mukaan ja olisin jäänyt jossittelemaan. Meille ei käynyt niin hyvin kuin muille pareille, mutta ei tämä mikään huono kokemus ole ollut. Tunteiden sota kylläkin, mutta ilman tätä kokemusta en olisi sama ihminen, joka olen nyt ilman tätä, hän jatkaa.

Myös Jussi on samoilla linjoilla.

– Tämä oli aivan mahtava kokemus ja mahdollisuus! Tietysti harmittaa, että tämä meni näin, sillä olisin toivonut, että tämä olisi mennyt jatkoon. Mutta on ymmärrettävä sekin, että tässä oli fifty-fifty-mahdollisuudet.

– Käteen jäi hyvä ystävä ja paljon uusia kavereita. Vaikka avioliito ja elämänkumppani eivät jääneetkään, olen hyvillä fiiliksillä.

Mitä pareille kuuluu nyt? Katso parien kuulumiset AVAlla 17.3. klo 20.00.

Keskustele ohjelmasta AVAn Facebookissa tai Twitterissä #ensitreffitalttarilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.