Ensitreffit alttarilla -asiantuntijat parien muodostuksesta: Kävimme myyntineuvotteluja

Ensitreffit alttarilla -ohjelman neljä asiantuntijaa muodostivat ohjelman unelmaparit pitkien keskustelujen ja myyntineuvottelujen perusteella.

AVAlla loppiaisen alkaneen Ensitreffit alttarilla -ohjelman tavoitteena on löytää "se oikea". Ohjelman neljä asiantuntijaa etsivät muutaman sadan hakijan joukosta kolme parhaiten yhteen sopivaa paria, jotka antoivat kohtalonsa asiantuntijoiden käsiin ja tapaavat tulevan puolisonsa ensi kertaa vasta alttarilla.

Ohjelman asiantuntijoina toimivat psykoterapeutti-seksuaaliterapeutti Maaret Kallio, pastori Kari Kanala, folkloristi Mari Hatakka ja psykologi Kari Kiianmaa.

Mutta kuinka helppoa parien valitseminen oli ohjelman asiantuntijoille?

– Ei se ihan yksinkertaista ollut, mutta siinä vaiheessa, kun päätimme nämä kolme paria, tuntui kaikki ihan oikealta, kertoo Maaret Kallio.

– Kyllähän me myyntineuvotteluita käytiin, hän nauraa.

”Nämä ovat ne oikeat”

Unelmaparit muodostuivat lopulta yhdessä keskustellen ja viilaten.

– Parit ovat kompromisseja, Kallio kuvailee.

Joku hakija saattoi jonkun asiantuntijan mielestä sopia useammallekin hakijalle. Joku hakija taas sopi jonkun asiantuntijan mielestä paremmin toiselle kuin toisen mielestä.

– Silloin olimme ehkä jo sellaisilla vesillä, jossa tieteellä, tai muilla järkiperusteilla ei ollut sijaa. Se oli sopuprosessi, ja kaikki kuuntelimme sekä järjen että sydämen ääntä, Mari Hatakka kuvailee.

– Joku tyyppi olisi sopinut useammallekin, mutta loppupeleissä, nämä ovat ne oikeat, Kallio uskoo.

Samoilla linjoilla on myös Mari Hatakka:

– Ohjelmaan asti päätyneistä pareista olimme lopulta yksimielisiä, hän toteaa.

Ensitreffit alttarilla alkaa AVAlla tiistaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta AVAn Facebookissa tai Twitterissä #ensitreffitalttarilla

Lue myös:

    Uusimmat