Mainos

Ensimmäiset tieisännöitsijät valmistuivat

Suomen tieyhdistyksen toteuttamaan koulutusohjelmaan osallistui 23 henkilöä.

Ensimmäiset tehtäviinsä koulutetut yksityisteiden tieisännöitsijät ovat saaneet koulutuksensa päätökseen. Suomen tieyhdistyksen kehittämään ja toteuttamaan koulutusohjelmaan osallistui 23 henkilöä.

Tieisännöitsijöiden koulutusohjelman päätavoitteena on kehittää tieisännöinnistä maaseudulle uusi ammatti ja sivuelinkeino. Yksityisteiden asioita hoidetaan nykyisin talkoovoimin. Ulkopuolinen tieisännöitsijä on monella tiellä tervetullut. Laajemman alueen töiden ja hankintojen yhteisillä järjestelyillä saavutetaan säästöjä ja muutenkin tehostusta tienpitoon. Myös kunnat voivat käyttää tieisännöitsijän palveluita.

Tieisännöitsijäkoulutus toteutettiin Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntien alueilla. Kurssilaisistten loppututkinto pidettiin tänään Toivakassa.

-Kurssilaisten motivaatio ja sitoutuminen sekä into uusien, vaikeidenkin asioiden omaksumiseen oli merkillepantavaa. Liikkeelle lähtee nyt tehokas tieisännöitsijäjoukko, Tieyhdistyksen toimitusjohtaja Jaakko Rahja kehuu.

Koulutusohjelma on Rahjan mukaan herättänyt runsaasti kiinnostusta ja osallistumishalukkuutta eri puolilla maata. Koko maa käydäänkin läpi vuoteen 2006 mennessä.

Koulutuksen päärahoittajat ovat liikenne- ja viestintäministeriö ja Tiehallinto sekä maa- ja metsätalousministeriö.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.