Mainos

Ensimmäiset Taleban-vangit Kuubaan

Ensimmäisten al-Qaida-verkoston ja Talebanin vangittujen jäsenten odotetaan saapuvan tänään Yhdysvaltain sotilastukikohtaan Kuubaan. Parinkymmenen vangin ryhmä lähti matkaan Afganistanin eteläosassa sijaitsevasta Kandaharista eilen. Amerikkalaisjoukkojen edustajat eivät halunneet arvioida, milloin vankien kuljetuskone saapuu Guantanamon laivastotukikohtaan.

Yhdysvaltain puolustusministerin Donald Rumsfeldin mukaan vankien kuljettamisessa noudatetaan erittäin tiukkoja turvatoimia. Amerikkalaiset puolustuslähteet kertoivat eilen, että vangit saatetaan huputtaa, kahlita tai huumata kuljetuksen ajaksi. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on ilmaissut huolensa vankien kuljetusoloja koskevista tiedoista. Järjestö vaatii, että vankeja on kohdeltava kansainvälisiä määräyksiä kunnioittaen. Amerikkalaisilla on Afganistanissa vankeina ainakin 371 al-Qaidan ja Talebanin jäsentä.

Terrorijohtajalle syyte median välityksellä

Osama bin Ladenille saa toimittaa haasteen median välityksellä. Yhdysvaltalainen tuomari on päättänyt, että bin Ladenin oikeuteen haastavat kaksi perhettä saavat toimittaa virallisen tiedon syyttestä television ja muiden tiedotusvälineiden avulla.

Tuomari salli erikoisen menettelyn, koska bin Ladenin olinpaikasta ei ole tietoa. Tavallisesti tieto haasteesta toimitetaan kirjeitse tai henkilökohtaisesti. Päätös koskee kahta oikeusjuttua, joiden kantajien omaiset saivat surmansa New Yorkissa World Trade Centeriin syyskuussa tehdyssä iskussa.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.