Mainos

Ensimmäiset Siionin virret kaikuivat Espoon herättäjäjuhlilla

Siionin virsien veisuu, virvoittavan sanan kuuleminen sekä ystävien ja sukulaisten kohtaaminen vetävät vuodesta toiseen väkeä herättäjäjuhlille. Espoosta tuskin tulee poikkeus, vaikka se onkin etäällä körttiläisseuduilta: Pohjanmaalta, Savosta ja Kainuusta. Pientä jännitystä oli tänään ilmassa, kun Leppävaaran urheilukenttä valmistautui vastaanottamaan juhlavieraita. Viime vuosina juhliin on kokoontunut noin 25 000 ihmistä.

- Onhan tänne aika pitkä matka, lapinlahtelainen Pekka Rissanen tuumii. Hän aprikoi, että se saattaa verottaa vanhempaa väkeä.

Pekka ja Kaino Rissanen, 19-vuotias Ulla ja 11-vuotias Emmi tulivat Leppävaaraan matkailuvaunulla. Perheen 17-vuotias Anni-tytär tulee perässä junalla tutussa kaveriporukassa. Matkailuvaunulle etsittiin sellainen paikka, että sen pihalle sopii useita telttoja. Anni ja kaverit yöpyvät isossa teltassa, Emmi pikku teltassa parhaan ystävänsä kanssa.

Pekka Rissanen on ollut lapsesta saakka mukana herättäjäjuhlilla, mutta Kaino Rissanen "vasta" 22 kertaa.

- Tulen tänne, että saan virtaa talveen ja arjen parisuhteeseen. Tytöt ovat saaneet itse päättää, lähtevätkö mukaan. Kun kysyimme 17-vuotiaaltamme, tuleeko hän, hän vastasi "totta mooses".

Herättäjäjuhlat on körttiläisyyden suurin vuosittainen tapahtuma. Se järjestetään joka vuosi eri paikkakunnalla, ja järjestelyt hoidetaan suurimmaksi osaksi talkootyönä. Vapaaehtoisia talkoolaisia on mukana toista tuhatta.

Körttiläisyys on yksi luterilaisen kirkon herätysliikkeistä ja sidoksissa kirkon oppiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.