Mainos

Ensimmäiset ruotsalaisvainajat takaisin kotimaahan

Kuusi hyökyaaltokatastrofissa menehtynyttä ruotsalaista on saanut kuolintodistuksen Thaimaan viranomaisilta. Heidän ruumiinsa lennättiin varhain aamulla takaisin Ruotsiin.

Ensimmäisiä Kaakkois-Aasian katastrofin ruotsalaisia kuolonuhreja kuljettanut lentokone on saapunut Arlandan lentokentälle Tukholmaan. Kuusi vainajaa tuotiin kotimaahan Ruotsin puolustusvoimien Hercules-kuljetuskoneella.

Konetta olivat kentällä omaisten lisäksi vastaanottamassa myös Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa, pääministeri Göran Persson, valtiopäivien puhemies Björn von Sydow ja arkkipiispa KG Hammar. Tuoreen tutkimuksen mukaan neljä kymmenestä ruotsalaisesta tuntee jonkun Aasian katastrofissa kadonneeksi ilmoitetun.

Ruotsin oppositio haluaa, että hallituksen toimet Aasian katastrofin yhteydessä selvitetään. Porvarilliset oppositiopuolueet haluavat, että selvityslautakuntaan tulisivat mukaan entiset pääministerit, maltillisen kokoomuksen Carl Bildt ja sosiaalidemokraattien Ingvar Carlsson. Asiasta on tarkoitus päättää puoluejohtajien tapaamisessa huomenna.

Norjassa puolueeton komissio sai jo eilen tehtäväkseen selvittää, miten hallitus ja Norjan ulkoministeriö selvisivät kriisistä tiedottamisesta ja norjalaisten auttamisesta tuhoalueella.

Ruotsi toimittaa kolerarokotetta Aasiaan

Samaan aikaan Pohjoismaat jatkavat myös toimiaan hyökyaaltokatastrofissa pahiten kärsineiden maiden auttamiseksi. Ruotsi on ilmoittanut lähettävänsä Intiaan ja Sri Lankaan kolerarokotteita. Maihin toimitetaan 200 000 annosta rokotetta, minkä toivotaan estävän koleran leviävän hyökyaaltojen tuhoalueella.

Ruotsi on maailman ainoa maa, jolla on varastossa juomana nautittavaa Dukoral-kolerarokotetta. Ruotsi toimittaa rokotteet Maailman terveysjärjestön WHO:n pyynnöstä ja ne saataneen tuhoalueille kymmenen päivän siällä.

Kolera on vatsasairaus, jonka aiheuttaa saastuneen veden tai ruuan välityksellä leviävä bakteeri.

(MTV3-STT-TT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.