Mainos

Ensimmäiset pakettimatkalaiset pääsivät Suomeen

Ensimmäiset Finnmatkojen ja Tjäreborgin pakettimatkalaiset ovat päässeet Suomeen. Matkanjärjestäjät ovat onnistuneet tuomaan suomalaisia kotiinpäin, koska tuhkapilvi repesi eilen muutamiksi tunneiksi.

Tjäreborgin asiakkaista 400 pääsi lentämään Palma de Mallorcalta Tampereelle ja Tukholmaan. Ruotsista matkalaiset koetetaan kuljettaa pian Suomeen.

Finnmatkat lennätti eilen Rodoksen-matkustajiaan kohti Helsinkiä illalla, mutta heitä kuljettanut kone joutui kääntymään lentokentän aikaisemman sulkemisen vuoksi Tukholmaan. Lennolla oli 235 suomalaista, joiden paluumatkasuunnitelma muuttui viime hetkellä maakuljetuksesta lentoon.

Finnmatkojen ensimmäiset tuhkapilvien viivästyttämät paluumatkalaiset saapuivat Tukholmasta Silja Linella Helsinkiin kymmeneltä aamulla. Ryhmä palasi Teneriffalta.

Tjäreborgin matkakohteissa Madeiralla, Kyproksella ja Espanjassa on yhä noin 1400 lomalaista.

Eri puolella Eurooppaa odottaa paluumatkaansa 1500 Finnmatkojen asiakasta. Heistä noin 450 saapuu Arlandaan tänään.

Tjäreborg on nähnyt parhaaksi pitää asiakkaansa alkuperäisissä hotelleissaan, sen sijaan Finnmatkat ja Aurinkomatkat ovat kuljettaneet asiakkaitaan lyhyitäkin matkoja kerrallaan kohti Suomea.

Sekä Finnmatkat että Tjäreborg ovat maksaneet paluumatkallaan viivästyneiden asiakkaiden hotelli- ja ateriakulut vaikka matkanjärjestäjällä ei valmismatkaehtojen mukaan tätä vastuuta ole. Aurinkomatkat puolestaan maksaa hotellikulut, muttei erillisiä ateriakuluja.

Finnmatkat kertoo, että matkoja myydään ensi kesälle ja talvelle viimevuotista paremmin.

- Asiakkaat tietävät saavansa rahansa takaisin, jos matkoja jouduttaisiin vaikka tuhkapilven takia perumaan, sanoo Finnmatkojen toimitusjohtaja Peik Martin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.