Mainos

Ensimmäiset Juhani Peltonen -kirjallisuuspäivät Lopella

Kirjailija Juhani Peltoselle omistettuja kirjallisuuspäiviä vietetään toukokuussa Lopella ensimmäistä kertaa. Tapahtuman järjestää Juhani Peltosen -kirjallisuusseura, joka perustetaan lauantaina edesmenneen kirjailijan kotipaikkakunnalla.

Yhdistys vaalii kirjailijan tuotantoa ja kirjallista perintöä. Vastaisuudessa järjestetään vuosittain kirjallisuuspäivät sekä jaetaan joka viides vuosi Peltosen nimeä kantava kirjallisuuspalkinto.

Peltonen muutti Lopelle vuonna 1979 Korsosta. Ensimmäisen tapaamisen aiheena on "Merkillinen mies" elokuvassa ja kirjallisuudessa. Asiaa puntaroivat kirjailija Heikki Turunen ja elokuvaohjaaja Markku Pölönen.

Musiikillisesta annista vastaavat mm. Lapinlahden linnut ja Seppo "Paroni" Paakkunainen. Päiviin, 10.-12. toukokuuta, on nivottu nuorten kirjoittajakurssi, jota vetää läänintaiteilija Taija Tuominen.

Nuorten tekstejä tutkailee myös Juice Leskinen. Lopen kunnan lisäksi uuden kulttuuritapahtuman takana ovat mm. Hämeen taidetoimikunta ja Peltosen teosten kustantaja WSOY.

Kirjailija Juhani Peltonen eli vuosina 1941-1998. Hän on yksi suomalaisen nykykirjallisuuden keskeisiä kirjoittajia. Ennen muuta Peltonen tunnetaan romaanistaan Elmo. Monet pitävätkin sitä suomalaisen urheilukirjallisuuden ylittämättömänä perusteoksena. Romaanin lisäksi kirjailijan runsaaseen ja monipuoliseen tuotantoon kuului runoja, novelleja, näytelmiä, kuunnelmia ja pakinoita.

(MTV3-STT)

12:38

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.