Mainos

Ensimmäiset internet-opettajat valmistuvat

Kaikki maamme koulut pyritään liittämään internetiin vuonna 2000. Tavoitteeseen liittyy opetusministeriön Suomi tietoyhteiskunnaksi -hanke, jossa on puolen vuoden aikana koulutettu ensimmäiset lähes 200 opettajaa uutta oppimisympäristöä varten. Kaikki maamme koulut pyritään liittämään internetiin vuonna 2000.

Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen peruskoulun, lukion ja ammattikoulujen opettajille suunnattu jo maaliskuussa alkanut pilottikurssi päättyy ylihuomenna. Koulutuksessa on perehdytty tietoverkkojen käyttöön opetusalan työssä. Suomi tietoyhteiskunnaksi -ohjelman kurssit pyrkivät muodostamaan myös opettajakeskuksia, jotka kehittävät uusia tietotekniikkaan perustuvia opetustapoja.

Kurssilla olleet opettajat ovat lisäksi laatineet tietokoneopetukseen soveltuvia malleja. Opettajat Päivi Mattila ja Laila Havia ovat esimerkiksi suunnitelleet kuvitteellisen virtuaalimatkan Ruotsiin ja Saksaan. Matka on tarkoitettu lähinnä lukioikäisille, ja siinä yhdistyvät vieraskielinen tiedonhaku, tekstin tuottaminen ja suullinen esitys. Nyt päättyvän pilottikurssin lisäksi on jo käynnistynyt kaksi uutta vastaavaa kurssia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.