Mainos

Ensimmäiset 16-vuotiaat äänestämään huhtikuussa

Varsinais-Suomessa järjestetään tänä keväänä kolmet ylimääräiset seurakuntavaalit. Salossa ja Uudenkaupungissa äänestämään pääsevät ensimmäistä kertaa 16-vuotiaat.

Myös kemiönsaarelaiset käyvät vaaliuurnilla. Vaalit järjestetään kuitenkin jo maaliskuussa, joten äänestysikäraja on entinen 18 vuotta. Äänestysikärajan alentamista koskeva laki tulee voimaan huhtikuun alussa.

Salossa ja Uudessakaupungissa ennakkoäänestys ajoittuu maaliskuun loppuun.

- 16-vuotiaat saavat kuitenkin äänestää myös ennakkoon, koska varsinaiset vaalipäivät ovat huhtikuussa, sanoo kirkkohallituksen hallintopäällikkö Mikko Tähkänen.

Salossa ja Kemiönsaarella ylimääräiset vaalit johtuvat kuntaliitosten myötä syntyneistä uusista seurakunnista. Uudessakaupungissa uusi seurakunta syntyi puretun seurakuntayhtymän tilalle.

- Kirkkolain mukaan ylimääräiset vaalit on pakko järjestää uusissa seurakunnissa, jotka ovat syntyneet siten, että kaikki vanhat seurakunnat on lakkautettu ja tilalle perustettu uusi.

Kaikissa kuntaliitoskuntien seurakunnissa ylimääräisiä vaaleja ei tarvitse pitää.

- Jos joku seurakunta on lakkautettu ja liitetty toiseen seurakuntaan, voidaan käydä niin sanottu paperivaali, eli valita uudet toimielimet käyttäen edellisten 2006 vaalien tuloksia, Tähkänen toteaa.

Seuraavat varsinaiset seurakuntavaalit järjestetään ensi vuoden marraskuussa. Vaaleissa valitaan jäsenet kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.