Mainos

Ensimmäisestä WinCapita-jutusta tulossa riitaisa

Sijoitusklubi WinCapitan ensimmäistä oikeudenkäyntiä valmisteltiin tänään Tuusulan käräjäoikeudessa. Tuusulalainen mies on syytteessä törkeästä petoksesta ja hänen thaimaalainen avovaimonsa törkeästä rahanpesusta.

Syyttäjän mukaan mies värväsi henkilöitä sijoittamaan WinCapitaan varojaan siinä uskossa, että varoilla käydään tuottoisaa valuuttakauppaa. Mies sai toimintaan mukaan ainakin 13 jäsentä, joista yhdeksän sijoitti klubiin 67 000 euroa.

Syyttäjän laskelman mukaan mies kuittasi WinCapitan varoja itselleen 1,7 miljoonaa euroa vuosina 2005-2008. Hän sijoitti itse klubiin jäsenyytensä aikana 160 000 euroa.

- Hän on ollut yksi jäsen tässä klubissa. Hän ei ole järjestänyt esittelytilaisuuksia, vaan hän on puhunut ainoastaan tuttavilleen, jotka ovat kiinnostuneet tästä, oikeustieteen lisensiaatti Ilkka Pitkänen puolusti päämiestään tänään valmisteluistunnossa.

WinCapitan nokkamies, vuoden päivät vangittuna ollut Hannu Kailajärvi on myöntänyt, ettei sijoitusklubissa ole käyty väitettyä valuuttakauppaa. Syytteessä olevan miehen mukaan sijoittajat seurasivat rahojensa liikkeitä ja niiden tuotto-odotuksia WinCapitan nettisivuilta.

- Jäsenet ovat saaneet palautuksia sen suuruisina, mitä he ovat niitä pyytäneet. Rahojen kotiuttaminen onnistui milloin tahansa. Siihen saakka kunnes klubi kaatui.

- Klubin sisäinen serveri on pitänyt sijoittajien varat erillään toisistaan, eikä tällöin voi olla kyse väitetystä pyramidihuijauksesta, koska silloin rahat sekoittuisivat toisiinsa.

WinCapitaan sijoitetut rahat ohjautuivat syyttäjän mukaan miehen avaamille moneybookers-tileille ja rahojen laiton alkuperä pyrittiin häivyttämään rahanpesulla.

Syyttäjän mukaan miehen avovaimo hankki rahoilla asunto-osakkeita ja kiinteistöjä Thaimaasta ja siirsi sijoitusklubista saatuja varoja thaimaalaisille pankkitileille noin 1,6 miljoonaa euroa.

Oikeustieteen lisensiaatti Ilkka Pitkäsen mukaan valmisteluistunto on järjestetty liian aikaisin. Pitkäsen mukaan pääepäillyt tulisi saada syytteeseen ensin ja vasta sen jälkeen tulisi pohtia jäsenten mahdollista syyllisyyttä jutussa.

Jutun päähaara on tarkoitus saada syyteharkintaan ensi keväänä. Sijoitusklubista on tehty yli 2 600 rikosilmoitusta.

PUOLUSTUS PERUSTELI KANTAANSA PITKÄÄN MYÖS TOIMITTAJILLE

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.