Ensimmäisestä Grand Slamista totta – maailmanlistan ykkönen Simona Halep nousi Ranskan avointen voittoon

Maailmanlistan ykköspelaaja Simona Halep voitti Ranskan avointen tennisturnauksen kukistamalla finaalissa Sloane Stephensin erin 2-1 (3-6, 6-4, 6-1).

Halepin ottelu ei alkanut toivotulla tavalla, sillä Stephens voitti ensimmäisen erän hienosti 6-3.

Halep oli toisessa erässä jo 0-2 tappiolla, mutta osoitti vahvuuttaan ja nousi lopulta erävoittoon lukemin 6-4. Maailmanlistan ykkönen sai erävoitostaan hurjan lisävaihteen ja murjoi Stephensin ratkaisevassa kolmannessa erässä 6-1.

Voitto oli Halepille uran ensimmäinen Grand Slam -finaalissa. Halep on pelannut aikaisemmin kolmesti aikaisemmin, kahdesti Ranskassa vuosina 2014 ja 2017 sekä tänä vuonna Australian avoimissa.

Halep jatkaa voittonsa myötä maailmanlistan kärjessä.