Mainos

Ensimmäinen ulkomaalainen avustusryhmä päässyt Kiinaan

Japanilainen avustuspartio saapui tänään syrjäiselle maanjäristyksessä tuhoja kärsineelle alueelle Sichuanin maakuntaan. Ryhmä on ensimmäinen ulkomainen avustusryhmä, joka on päässyt tuhoutuneelle alueelle.

31:n pelastustyöntekijän ryhmä saapui Qingchuan läänissä Guanzhuangin kaupunkiin, suojaiselle alueelle lähellä Gansun maakunnan vuoristoista rajaa.

- Emme aio säästellä ponnistuksia ihmishenkien pelastamisessa. Tilanne Qingchuan läänissä on vakava, sanoi japanilaisten tiimin johtaja Takashi Koizumi Kiinan uutistoimisto Xinhuan mukaan.

Toinen erä japanilaisia hätätilan vuoksi hälytettyjä palomiehiä, poliiseja ja rannikkovartioston työntekijöitä lähtee Kiinaan vielä tänään.

- Tarpeetonta sanoakin, että aika on loppumaisillaan. Haluamme jouduttaa ponnistuksiamme ihmishenkien pelastamiseksi yhteistyössä Kiinan kanssa, Japanin ulkoministeriön virkailija sanoi Tokiossa.

Uutistoimisto Xinhuan mukaan Kiinan ulkoministeriön edustaja on sanonut, että on ensimmäinen kerta Kiinan historiassa, kuin Peking on hyväksynyt ulkomaisia ammattilaisia kotimaan katastrofin avustustoimenpiteisiin.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.