Mainos

Ensimmäinen Tähtifantasia-palkinto Jeff VanderMeerille

Uusi vuosittain jaettava suomalainen kirjallisuuspalkinto myönnetään parhaasta suomeksi käännetystä fantasiakirjasta.

Ensimmäistä kertaa jaettu Tähtifantasia-palkinto on myönnetty Jeff VanderMeerin romaanille Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki (Loki-Kirjat).

Uuden vuotuisen kirjallisuuspalkinnon myöntää Helsingin SF Seura, joka on jakanut jo yli 20 vuoden ajan tieteiskirjallisuuden Tähtivaeltaja-palkintoa. Tähtifantasia-tunnustus annetaan vuoden parhaasta suomeksi käännetystä fantasiakirjasta.

Nyt palkitun VenderMeerin romaanin on suomentanut Johanna Vainikainen-Uusitalo. Palkintoperusteissa todetaan, että VanderMeer on onnistunut luomaan teoksessaan mosaiikkimaisen runsaan rinnakkaistodellisuuden. Romaani kohoaa eeppisiin mittoihin rikkaasti kuvaillun historian, mielenkiintoisten detaljien sekä moniulotteisten henkilöhahmojen ansioista, leikkisää huumoriakaan unohtamatta.

SF Seuran mukaan Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki on kaunokirjallisesti merkittävä, fantasiaa lajityyppinä uudistava teos.

Nyt palkittu kirja on VanderMeerin esikoisromaani. Vuonna 1968 syntynyt amerikkalainen Jeff VanderMeer asuu nykyisin Floridassa. Hänen teoksiinsa on kuitenkin vaikuttanut merkittävästi asuminen eri puolilla maailmaa, kuten Fidzhisaarilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.