Mainos

Ensimmäinen sähköinen resepti toimitettu

Sähköinen lääkemääräys tulee maan kattavasti käyttöön lähivuosina, arvioidaan Apteekkariliitosta.

Suomen ensimmäinen sähköinen resepti on toimitettu apteekkiin Joensuussa. Kuluttajien parissa reseptit tulevat yleisesti käyttöön lähivuosina, kerrotaan Suomen Apteekkariliitosta.

Sähköisen reseptin ensimmäinen pilottikäyttäjä on Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiiri.

- En usko, että vuoden testausajan jälkeen saamme vielä maan kattavaa sähköistä lääkemääräystä, mutta tavoitteena on kaikkien apteekkien mukaantulo järjestelmään lähivuosien aikana, arvioi Suomen Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja ja sähköisen reseptin kehittämisen ohjausryhmän jäsen Sirpa Peura.

Sähköiset reseptit kulkevat tietoverkossa, johon on liittynyt nyt noin 350 apteekkia. Tietoverkko tarjoaa reseptitietojen siirtokanavan lisäksi erilaisia palveluita, joiden tarkoituksena on parantaa apteekin asiakaspalvelua.

Lääketurvallisuuden pitäisi kohentua, asioinnin apteekissa muuttua entistä sujuvammaksi ja reseptiväärennösten jäädä historiaan, kun sähköinen resepti yleistyy. Apteekit odottavat sähköisen lääkemääräyksen helpottavan teknistä työtä, kun reseptin tietoja ei tarvitse kirjoittaa uudelleen, vaan ne voidaan siirtää suoraan apteekin reseptinkäsittelyjärjestelmään. Myös Kelan ja apteekkien välinen yhteistyö lääkekorvausasioissa yksinkertaistuu.

Apteekkariliiton rakentamassa tietoverkossa tietoturva- ja salausjärjestelmissä ei oteta riskejä, kertoo it-asiantuntija Toni Christiansen. Apteekissa reseptitietokantaan pääsevät vain apteekkarit, proviisorit ja farmaseutit terveydenhuollon ammattihenkilöille myönnettävällä toimikortilla.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 25.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.