Mainos

Ensimmäinen naiskuvernööri Louisianaan

Varakuvernööri Katheleen Blanco on saanut hieman yli puolet äänistä Louisianan kuvernöörinvaaleissa.

Louisianan kartta, New Orleans merkitty

Demokraatti Kathleen Blancosta on tullut Yhdysvaltain eteläisen Louisianan osavaltion ensimmäinen naiskuvernööri. Hän voitti eilisissä kuvernöörinvaaleissa republikaani Bobby Jindalin, joista olisi tullut ensimmäinen intialaista syntyperää oleva kuvernööri Yhdysvaltain historiassa.

Blanco, tähänastinen varakuvernööri, oli saanut 52 ja Jindal 48 prosenttia äänistä, kun käytännöllisesti katsoen kaikki äänet oli laskettu.

Blancon voitto katkaisi samalla republikaanien voittoputken kuvernöörinvaaleissa. Republikaanit ovat kahden viime kuukauden aikana voittaneet Kentuckyn, Mississippin ja Kalifornian osavaltioiden kuvernöörinvaalit.

Blanco, 60, edustaa Louisianan ranskalaisperäistä cajun-väestöä. Tulosten perusteella Blanco keräsi ääniä juuri perinteisiltä ranskalaisalueilta ja suurkaupunki New Orleansin mustien keskuudessa.

- Olemme lähettäneet kansakunnalle uuden viestin: tämä on uusi Louisiana, sanoi voitostaan iloitseva Kathleen Blanco kannattajilleen.

- Louisianan asukkaat ovat sanoneet sanansa.

Jindal, 32, oli toivonut, että hänestä olisi tullut ensimmäinen ei-valkoinen kuvernööri eteläisessä osavaltiossa, jossa vielä kymmenen vuotta sitten rotuvihaa lietsovan Ku Klux Klanin johtohahmo oli ehdolla kuvernööriksi. Tuloksen selvittyä Jindal puhui kannattajilleen, muttei missään vaiheessa myöntänyt tappiotaan. Hän ei myöskään paljastanut, aikooko hän pyrkiä uudestaan kuvernööriksi.

- En missään vaiheessa luovu kamppailusta paremman Louisianan puolesta, hän tyytyi sanomaan.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.