Mainos

Ensimmäinen monivammaisen henkilön avustajakoira valmistuu keväällä

Näkövammaisten opaskoirien ja kuulovammaisten kuulokoirien ohelle valmistuu tänä keväänä Suomen ensimmäinen monivammaisen henkilön avustajakoira. Avustajakoirassa yhdistyy todellinen moniosaaminen, sillä sen koulutukseen kuuluu liikuntarajoitteisten ihmisten avustamisen lisäksi myös kuulokoiran taidot.

Tamperelaisen Kati Alasen avustajakoira Suru on oppinut hakemaan postiluukusta pudotetun merkkiesineen ja viemään sen tulevalle emännälleen merkiksi tulijasta. Kati on monivammainen: hän ei näe, hän kuulee heikosti ja liikkuu hyvin rajoitetusti. Laadukkaampaa ja itsenäisempää elämää varten hän on odottanut avustajakoiraa jo pitkään.

Tavallisesta opaskoirasta Suru eroaa juuri moniosaamisellaan. Sen koulutuksessa on menossa viimeistelyvaihe ja toimintoja räätälöidään emännän mieleisiksi. Monivammaisten avustajakoiria ei Suomessa kouluteta systemaattisesti, sillä toiminta on täysin lahjoitusten varassa. Surun lisäksi tänä keväänä valmistuu vain kolme avustajakoiraa, jonossa on puolestaan viitisenkymmentä koiran tarvitsijaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.02.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.