Mainos

Ensimmäinen kesälomaviikko: Kesäleireillä ja kesätöissä opitaan uutta

Akseli Lahtinen ja Roope Granlund tekevät kesäleirillä hurjan näköisiä voltteja. Poikien ensimmäinen päivä kesäleirillä on alkanut vauhdikkaasti.

- Me ollaan oltu ulkona parkouraamassa ja tehty erilaisia temppuja. Nyt tultiin sisälle, 11-vuotias Akseli kertoo.

- On ensimmäinen päivä, mutta me olemme kokeilleet kaikkea ja oppineet uusia tekniikoita samoihin temppuihin, myös 11-vuotias Roope lisää.

Circus Helsingin kesäleirit ovat suosittuja ja alkukesän leirit täyttyivät nopeasti. Leirit helpottavat vanhempien arkea.

-Nämä leirithän ovat sellaiseen aikaan, että jos on päivän töissä, niin lapset voivat olla sen ajan täällä. Se on ohjattua harjoittelua ja täällä tarjotaan lounas. Myöskin sirkus ja parkour ovat tosi suosittuja. Jotkut lapset käyvät tosi monella kesän leirillä. Meidän harrastajamäärät ovat nousseet tasaisen voimakkaasti pitkään ja ehkä tämä kesäleiri-innostus on osa sitä, Rinnevuori pohtii.

Jalkapalloleirillä kesätöissä

-Tämä on oikeastaan joka miehen unelmaduuni. Pääsee leikkimään lasten kanssa ja itse pelaamaan jalkapalloa. Saa näyttää lapsille kikkoja ja äsken söimme hyvää ruokaa. Tässä on kaikki, mitä vaaditaan hyvältä kesäduunilta, hehkuttaa HIFK:n Kynäleirin valmentajana toimiva Matias Hänninen.

-Meillä on ollut tosi kivaa ja meillä on tosi paljon innokkaita pelaajia. Tänään oli teema, että kuljetellaan ja harhautellaan - tehdään sellaisia ronaldo- ja  messimäisiä harhautuksia. Kohta tehdään yksi vastaan yksi turnaus ja katsotaan, kuka on kovin.

 11-vuotias Dennis Flinck on yksi innokkaista leiriläisistä.

 -On harjoiteltu puolustamista ja pelattu. Täällä on kiva nähdä kavereita, Dennis kertoo.

Ensimmäinen päivä kesätöissä

16-vuotias Lauri Saari sai kesätöitä K-supermarket Hertasta. Ensimmäinen työpäivä sujui hyvin.

-Ihan mukavasti. Olen saanut tehdä hyllytystä ja laittaa pakasteita ja pellittää, Lauri kertoo ensimmäisen päivän ohjelmasta.

-Tietenkään vapaa-aikaa ei ole niin paljon kuin yleensä. Munkin päivä on kuusi tuntia eli kolmeen asti. Sen jälkeen on vapaata. Tämä on kuitenkin palkitsevaa. Voi auttaa, kun joku pyytää apua. Minulla on myös todella kivat työkaverit, joilta olen saanut paljon apua ensimmäisenä työpäivänä.

Hymy kannattaa aina

Helsingissä on kolkko päivä, mikä tietää rauhallista päivää Niina Nousiaiselle. 17-vuotias Nousiainen on toista kesää myyjänä Ingmanin jäätelökioskissa.

-Tämä on tosi hauskaa ja ihmisläheistä työtä. Tykkään muutenkin asiakaspalvelutyöstä. Parasta ovat asiakkaat ja juuri se, että on työtä. Olen tosi iloinen, että olen saanut kesätöitä.

Jäätelöpallojen lisäksi tärkeää on hymyillä.

-Olen oppinut, että ihmisiltä saa parempaa palautetta ja he ovat tyytyväisempiä, jos hymyilee paljon eli pitää hymyillä, neuvoo Nousiainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.