Mainos

Ensimmäinen kaikille avoin yhteystietopalvelu avattiin netissä

Hakuyhtiö Eniro on avannut Suomen ensimmäisen kaikille avoimen kuluttajien yhteystietopalvelun internetissä. Mallia on otettu muista Pohjoismaista.

Internetissä on avattu Suomen ensimmäinen kaikille avoimen kuluttajien yhteystietopalvelu. Palvelusta löytyvät kaikki suomalaisten julkiset yhteystiedot eli henkilöiden ja yritysten puhelinnumerot, lanka- ja matkapuhelinliittymät sekä niihin liittyvät osoitetiedot. Eniro ylläpitää vastaavia hakupalveluja muissa Pohjoismaissa, missä ne ovat saaneet suuren suosion.

Toimitusjohtaja Ilkka Wäckin mukaan yhteystietopalveluja käytetään yli viisi miljoonaa kertaa kuukaudessa ja eri käyttäjiä on yli 2,7 miljoonaa. Suomessa avattua yhteystietopalvelua voivat maksutta käyttää kaikki. Ainoa kustannus aiheutuu henkilökohtaisen tunnuksen tilaamisesta tekstiviestillä, joka maksaa 25 senttiä. Sen jälkeen käyttö on maksutonta. Palveluun sisältyvät keltaiset sivut, kartat ja internet-haku ovat myös maksuttomia.

- Muissa Pohjoismaissa internetiä käytetään yksityishenkilöiden yhteystietojen hakemiseen jo enemmän kuin painettua puhelinluetteloa. Kokemukset internetin käytöstä Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa rohkaisivat satsaamaan kehitystyöhön kaksi vuotta sitten ja toteuttamaan vastaavan palvelun myös Suomessa. Kaksi kolmasosaa kaikista puheluista soitetaan jo matkapuhelimella. Siitä huolimatta Suomessa ei tähän mennessä ole ollut kaikille avointa ja maksutonta yksityishenkilöiden matkapuhelinnumeroita sisältävää palvelua, huomautti Wäck.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.