Ensimmäinen avustussaattue pääsi Myanmariin maateitse

Myanmariin on saapunut ensimmäinen maateitse lähetetty YK:n avustussaattue. Kahden kuorma-auton saattue tuli maahan Thaimaasta, kertoo YK:n pakolaisjärjestö.

Kuljetus pääsi rajan yli esteettä.

Myanmarin viranomaiset ovat toivottaneet kaiken avun tervetulleeksi, mutta eivät halua päästää maahan ulkomaalaisia avustustyöntekijöitä. Heitä on joukoittain Thaimaassa odottamassa yhä viisumia.

Hirmumyrskyn runtelemassa maassa alkoi aamulla kansanäänestys uudesta perustuslaista. Pahimmilla myrskytuhoalueilla äänestetään kuitenkin vasta parin viikon kuluttua.

Myanmaria uhkaa uusi katastrofi

Myanmarissa avustusten jumiutuminen saattaa johtaa uuteen katastrofiin. Terveysalan asiantuntijat vaativat, että viranomaisten on sallittava avun jakelu hirmumyrskyn uhreille.

Jokainen päivä ilman apua lisää nälänhädän ja sairauksien uhkaa. Jo nyt on kerrottu kulkutautien lisääntymisestä tuhoalueilla.

Oppositio vetoaa avun saamiseksi

Myanmarin oppositio pyytää YK:ta lähettämään apua hirmumyrskyn uhreille kaikin keinoin. NLD-puolueen mukaan maan viranomaiset rajoittavat kansainvälistä apua eri tavoin ja siksi kuolonuhrien määrä kasvaa päivä päivältä.

Oppositio vetoaa kansainväliseen yhteisöön, jotta se lähettäisi apua ja asiantuntijoita niin pian kuin mahdollista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat