Mainos

Ensimmäinen avustusrekka perille Murmanskiin

Ensimmäinen Suomen valtion kustantama ruoka-avustuserä saapui tänään iltapäivällä Murmanskiin. Rekkaa vastassa ollut Suomen Punaisen Ristin delegaatti Martti Vepsäläinen kertoi tulon sujuneen ongelmitta.

Raisiolta lähteneen rekan lastina on pastaa, jauhoja, perunamuusia, majoneesia ja tomaattiketsuppia. Kahdenkymmenen tonnin lastia säilytetään jakeluun saakka Punaisen Ristin käytössä olevassa Venäjän tullin varastossa.
-Ruokatarvikkeiden jakelu päästään tullimuodollisuuksien jälkeen aloittamaan ensi viikolla, arvioi Vepsäläinen. Hän uskoo myös tullimuodollisuuksien sujuvan, sillä kaikkien yli viidenkymmenen erilaisen lupapaperin pitäisi olla kunnossa.

Ruokatarvikkeet on suunniteltu jaettavan saman tien joihinkin Kuolan alueen lastenkoteihin, vanhainkoteihin ja nuorten turvakoteihin. Murmanskissa avustuserien vastaanotosta ja jaosta vastaa Murmanskin Punainen Risti. Seuraavien suomesta tulevien avustusrekkojen täsmällistä aikataulua ei ole lyöty lukkoon. Vepsäläinen ei vielä pysty sanomaan sitäkään, kuinka paljon avustustarvikkeita Murmanskiin Suomesta ajetaan.
-Se riippuu mm. siitä mistä ja mihin hintaan avustuseriin kuuluvat lääketarvikkeet saadaan hankituksi.

Humanitaariseen apuun on Suomesta osoitettu kaikkiaan 5,5 miljoonaa markkaa. Siitä suurin osa ohjautuu Suomen Punaiselle Ristille ja loput Kirkon ulkomaanavulle.

Norjan Punainen Risti on laatinut Kuolan avulleen seitsemän kuukauden ohjelman ja se perustaa Murmanskiin oman esikuntansa. Norjasta odotetaan ensimmäistä avustuslähetystä lähiviikkoina. Vepsäläisen saamien tietojen mukaan Ruotsin Punainen Risti hoitaa Kuolan hädänalaisten avustamisen Kansainvälisen Punaisen Ristin kautta tukemalla sen talviohjelmaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.