Mainos

Ensi vuoden postimerkeissä kiehtovia yksityiskohtia

Uusinta uutta on alppihiihtoaiheinen postimerkkiarkki, joka on valmistettu liikkeen illuusion luovalla tekniikalla. Mielenkiinnon takaavat myös erikoismateriaalit, älyruudut ja pistekirjoitus.

Ensi vuoden postimerkit tarjoavat elävää kuvaa, läpikuultavuutta ja pistekirjoitusta. Kahdessa postimerkkiarkissa on älyruutu, johon on koodattu lisätietoa merkkien aiheesta.

Koodin saa auki, kun siitä ottaa kuvan kamerapuhelimella, johon on ladattu avaamiseen tarvittava maksuton ohjelma.

Vuonna 2008 ilmestyy kaikkiaan 59 postimerkkiä. Aiheet vaihtelevat isä Mitron ideoimasta pääsiäismerkistä koiriin ja säätä ennustaviin eläimiin.

Suurin erikoisuus on alppihiihtoa kuvaava pienoisarkki, joka on valmistettu liikkeen illuusion luovalla tekniikalla. Tammikuussa ilmestyvissä merkeissä taituroivat Tanja Poutiainen, Antti Autti ja kumppanit.

Kun arkkia kääntelee, puhkeavat hahmot liikkeeseen. Arkissa käytetään myös kolmiulotteisen vaikutelman luovaa efektiä.

- Tämä on suurin tähän mennessä tällä tekniikalla valmistettu pienoisarkki ja ensimmäinen, joka kuvaa talviurheilua, kertoo postimerkkikeskuksen johtaja Markku Penttinen.

Keväällä julkistettavassa kukkamerkissä on sokeainkirjoitusta. Merkin kuva-aiheena on hajuherne. Marraskuussa ilmestyvän talvimerkin erikoisuus on sen materiaali: lumikidettä esittävä merkki on painettu osin läpinäkyvälle materiaalille.

- Kun merkin liimaa siniselle kirjekuorelle, tulee kiteestä sininen ja punaisella punainen, sanoo Penttinen.

Lisäksi ensi vuoden merkeissä esitellään muun muassa taiteilija Pekka Halosen ja hänen vaimonsa Maijan kirjeenvaihtoa, kirjankustannusalaa ja suomalaista taidetta. Oman merkkinsä saavat kirjailija Mika Waltari ja naparetkeilijä A.E. Nordenskjöld.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.