Ensi viikossa talven makua - lunta jo eteläänkin?

Ensi viikolla lunta saattaa sataa jo maan eteläosassakin.

Suomen itäpuolella oleva korkeapaine pyörittää maahamme kylmää ja kuivaa ilmaa Venäjältä pitkälle ensi viikon ajan. Sunnuntaina sää lauhtuu osassa maata sateiden myötä.

Tänään ja huomenna sää on pilvisyydeltään vaihtelevaa ja aurinko paistaa monin paikoin. Lähinnä Lapissa voi tulla heikkoja lumisateita. Lämpötila kohoaa Etelä- ja Länsi-Suomessa vielä päivisin hieman plussalle, idässä ja pohjoisessa on pääosin pikkupakkasta. Öisin selkeillä alueilla on pakkasta kautta maan, paikoin jopa yli 10 astetta.

Sunnuntaiksi lännestä saapuu runsaita sateita etelä- ja keskiosaan maata.

– Sateiden etureunassa idässä ja Kainuussa tulee myös lunta ja räntää - siellä olisi hyvä olla talvirenkaat alla, kertoo MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Lounaassa lämpötila käväisee 10 asteessa, pohjoisessa pakkassää jatkuu.

Alkuviikolla sää poutaantuu uudelleen, mutta Suomen lounaispuolella on liikkeellä sateita. Pakkasta on yötä päivää Keski- ja Pohjois-Suomessa. Melko talvinen sää näyttäisi jatkuvan viikon puolivälin yli.

Ennen mahdollista lauhtumista viikon puolivälin jälkeen lumi saattaa käväistä maassa Etelä- ja Keski-Suomessa, kun lännestä pääsee kylmän ilmamassan päälle sateita. Tämän jälkeen sää saattaa lauhtua voimakkaasti. Ennuste on lumisateiden ja lauhtumisen ajoituksen osalta vielä epävarma.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet: 







Lue myös:

    Uusimmat