Mainos

Ensi viikon sää: Etelään jopa +5 astetta – joko lunta loppuviikolla?

Sään ennustetaan jatkuvan ensi viikon alkupuolella tavanomaista lämpimämpänä. Loppuviikon ennuste on vielä epävarma, mutta sää saattaa muuttua talvisemmaksi ainakin maan keski- ja pohjoisosassa, mahdollisesti myös etelässä.

Tänä viikonloppuna sää on harmaa, leuto ja lauantaina sateinen maan etelä- ja keskiosassa. Sateet voivat alkaa sisämaassa lumisina, mutta muuttuvat myöhemmin vetisempään suuntaan. Rannikoilla sateet ovat enimmäkseen räntää ja vettä. Lämpötilat pysyvät etelässä plussalla, maan keski- ja pohjoisosassa on heikkoa pakkasta.

Maanantaiksi etelään ennustetaan vesi- ja räntäsateita, maan keskiosassa voi tulla heikkoja lumisateita. Tiistain ja keskiviikon aikana maamme yli liikkuu parikin sadealuetta.

– Etelässä voi sataa tiistain aikana runsaastikin vettä. Samalla sää lauhtuu niin, että Etelä- ja Keski-Suomessa on useita lämpöasteita, paikoin jopa viisi astetta. Pohjoisessa pysytään pakkasella ja siellä lumipeite kasvaa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Ensi viikon loppupuolen ennuste on vielä hyvin epävarma.

– Nyt näyttää, että matalapaineiden reitti kulkisi loppuviikolla Suomen eteläpuolelta. Tämä tietäisi koko maahan selvästi kylmempää ilmaa. Eteläänkin voisi tulla lumisateita ja pakkasta kymmenenkin astetta, maan keski- ja pohjoisosaan jopa kireitä pakkasia. Loppuviikon osalta ennusteet ovat kuitenkin vielä vaihdelleet eli jos matalapaineet kulkevatkin pohjoisempaa, sää ei kylmenekään etelässä ja sateet tulevat vetisempinä, toteaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.