Mainos

Ensi viikon sää: Alkuviikolla viileää, loppuviikolla lämpenee jopa 10 asteella

Ensi viikon alussa sää on vielä viileää, mutta loppuviikolla voidaan paikoin päästä taas kesäisiin lukemiin. Tiistaina Suomen itäpuolella olevan lumipyryn reitti on vielä kysymysmerkki.

Ensi viikon alun lämpötilat ovat viikonlopun lukemissa eli maan etelä- ja keskiosassa 5-10 asteessa, pohjoisessa 0-5 asteessa. Maanantaina tulee vielä paikoin sadekuuroja.

– Tiistaina Suomen itäpuolelle ennustetaan lumipyryä, josta voi tulla lunta kymmeniä senttimetrejä. Vielä on epävarmaa, ulottuuko pyry Suomeen asti. Jonkin verran idässä voi kuitenkin tulla tuolloin lunta, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Viikon keskivaiheilla sää alkaa pikkuhiljaa lämmetä.

– Etelästä alkaa virrata lämmintä ilmaa, mutta samalla myös kosteutta. Tämän hetken ennusteen mukaan sää lämpenee jopa kymmenellä asteella loppuviikkoon mennessä. Etelässä voidaan taas aurinkoisina päivinä päästä 20 asteen tienoille, pohjoisessa kymmenen asteen vaiheille. Kuitenkin myös runsaammat sateet ovat mahdollisia viikon loppupuoliskolla ja silloin lämpötila jää selvästi matalammaksi, sanoo Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Katso myös viikonlopun ennuste.

Katso videolta ennuste ensi viikolle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.