Mainos

Ensi viikon ennuste: Etelässä jatkuu lauha syyssää, Lapissa täysi talvi

Suomen sää jakautuu ensi viikolla kahtia: etelässä viikko alkaa lauhana, Lappiin tulee lunta ja siellä on paikoin kipakkaakin pakkasta.

Sadealue ylittää Suomen sunnuntaina tuoden lumisateita etenkin maan pohjois- ja itäosaan. Sateen jälkeen sää lauhtuu.

Ensi viikolla maan keskivaiheille näyttää muodostuvan voimakas ilmamassojen rajavyöhyke, jota pitkin kulkee matalapaineita sateineen.

– Linjan eteläpuolelle pääsee Atlantilta leutoa ilmaa, pohjoispuolella talvi kiristää otettaan. Lappiin ennustetaan jo yli 20 asteen pakkasia ja reilusti lunta. Etelässä ensi viikosta on tulossa synkkä, sillä auringonpaistetunnit ovat vähissä. Lapissa aurinkoa vielä näkyy, mutta päivät ovat siellä jo kovin lyhyitä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Maanantai lienee ensi viikon leudoin päivä. Silloin koko maassa ollaan plusasteilla, paikoin tulee sateita. Etelässä on harmaata ja tuulista ja ajoittain satelee vettä. Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötila voi olla +10 astetta.

Tiistain tai keskiviikon aikana Lapin yli itään liikkuu lumipyry, jonka yhteydessä lunta voi sataa kymmenkunta senttimetriä. Etelään on tulossa uusi annos lauhaa ilmaa.

– Tämän hetken ennusteen mukaan viikon puolivälissä lämpötilaerot alkavat kasvaa: etelässä päästään yli +5 asteen lukemiin, pohjoisessa voi pakkasta olla 10-20 astetta, öisin enemmänkin.

Ensi viikon loppupuolen ennuste on vielä epävarma.

– Etelässäkin saattaa kylmetä, mutta talventulo on yhä epätodennäköistä. Pohjoisessa pakkaset näyttäisivät jatkuvan, sanoo Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta ensi viikon ennuste sekä viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.