Mainos

Ensi viikolla kylmenee – joko lunta ja pakkasta eteläänkin?

Sää näyttää kylmenevän ensi viikon loppupuolella.

Ensi viikon alku on vielä lauha Etelä- ja Keski-Suomessa.

– Loppuviikolla matalapaineiden reitti saattaa kuitenkin muuttua. Talvi voi tulla kertaheitolla Etelä- ja Keski-Suomeen, todennäköisesti ei kuitenkaan vielä aivan etelä- ja länsirannikolle, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Tänä viikonloppuna kaksi matalapainetta tuo Suomeen myrskytuulia ja sateita. Puuskaisia tuulia voi olla etenkin Pohjanmaan rannikolla ja maan keskiosassa. Lapissa sateet tulevat lumena ja ajokeli on paikoin huono.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Lapissa pakkanen voi jälleen kiristyä lähelle kahtakymmentä astetta, etelässäkin on selkeillä alueilla pakkasta.

Alkuviikolla lounaanpuoleiset tuulet voimistuvat ja tiistaina vesisateita saapuu maan etelä- ja keskiosaan. Samalla sää lauhtuu. Lapissa on poutaisempaa ja siellä pysytään pakkasella.

Talvirenkaat alle viimeistään nyt

Ensi viikon loppupuolen ennusteet ovat vielä epävarmoja, mutta matalapaineiden reitti näyttää olevan muuttumassa.

– Matalapaineet eivät tulisikaan meille enää Atlantilta tuoden mukanaan lauhaa ilmaa lännestä, vaan niiden reitti näyttäisi siirtyvän etelämmäs ja idemmäs. Torstaina mahdollisesti etelästä nouseva matalapaine toisi tämän hetken ennusteen mukaan runsaitakin lumisateita maan keskivaiheille ja talvi voisi alkaa kertaheitolla. Etelässä sateet olisivat vielä tässä vaiheessa vettä tai räntää, sanoo Markus Mäntykannas.

Lapissa pakkanen voi kiristyä heikkotuulisessa ja selkeässä säässä jopa 20-30 asteeseen, joten Lapin talven tähän asti kylmimpiä lukemia saattaa olla tulossa.

– Loppuviikon sateet voivat tulla jo etelässäkin lumena, lukuun ottamatta etelä- ja länsirannikkoa, missä pysytään vielä niukasti nollan yläpuolella. Talvirenkaat kannattaa siis vaihtaa viimeistään nyt, sanoo Markus Mäntykannas.

Lämpötilat näyttäisivät olevan loppuviikolla päivisin laajalti -2…-15 asteessa. Etelä- ja länsirannikolla ollaan kuitenkin lämpimän meren vuoksi vielä plussan puolella.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja viikon sää MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.