Mainos

Ensi viikolla +30, heinäkuun lopulla viilenee?

Sateisena pidetty naisten viikko alkaa helteisenä, mutta loppuviikosta sää muuttunee epävakaiseksi.

Ukkoskuurot koettelevat perjantaina sisämaata, mutta rannikoilla nautitaan auringosta, MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas ennustaa. Parhaimmillaan ihmiset saavat nauttia hellelukemista.

– Itä-Lapissa ja sadekuuroissa on viileämpää. Iltaa kohden sadekuurot kuolevat pois ja sää poutaantuu yöksi, Mäntykannas toteaa.

Lauantaista on tulossa viikonlopun vilkkain ukkospäivä. Lähes koko maassa rajut ukkoskuurot ovat mahdollisia.

– Ukkoskuurot ovat hidasliikkeisiä, joten jossain vettä saattaa kertyä päivän aikana lähes koko kuukauden edestä. Myös salamointi voi olla tiheää, joten lauantai on hyvä päivä ottaa salamakuvia, Mäntykannas vinkkaa.

– Aurinkoisina hetkinä hellettä voi olla lähes koko maassa, mutta Pohjois-Lapissa on viileämpää. Tieliikenteessä suuret ja äkilliset sadekertymät saattavat aiheuttaa ongelmia, Mäntykannas kertoo.

Sunnuntaina sadekuurot paikallistuvat ja niitä tulee lähinnä lännessä. Etelä- ja Keski-Suomessa on jo monin paikoin hellettä.

Loppuviikosta epävakaisempaa

Korkeapaine vahvistuu Skandinaviaan alkuviikosta ja sää muuttuu pääosin aurinkoiseksi ja poutaiseksi. Hellettä on yleisesti ja lounaassa päästään jopa 30 asteeseen. Ensi viikon puolivälissä 30 astetta voi mennä rikki myös etelässä.

– Loppuviikkoa kohden sää näyttäisi viilenevän ja muuttuvan epävakaisempaan suuntaan. Tiedossa on jälleen mahdollisesti voimakkaitakin ukkosia, Mäntykannas ennustaa.

Heinäkuun viimeinen viikko näyttää ECMWF:n kuukausiennusteen valossa selvästi epävakaisemmalta ja viileämmältä kuin ensi viikko. Pitkän ajan ennusteet eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella.

Katso ylhäältä ensi viikon sää ja alhaalta paikalliset sääennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja