Mainos

Ensi viikolla 5-10 astetta keskimääräistä lauhempaa – lunta osaan maata

Suomi kuuluu ensi viikolla laajaan matalapaineen alueeseen. Sää on lauhaa, pilvistä ja tuulista. Sateita tulee ajoittain.

Itsenäisyyspäivä on sateinen ja sateen etureunassa tulee räntää ja lunta. Etelässä ja lännessä sateet muuttuvat nopeasti vedeksi, idässä ja pohjoisessa tulee lunta ja räntää. Sunnuntaina vähäiset sateet ovat mahdollisia.

Tämän hetken ennusteen mukaan pohjoiseen pyryttäisi lunta maanantain vastaisena yönä ja maanantaina, etelässä sateet tulisivat lähinnä vetenä.

– Useampi laaja sadealue kulkee ensi viikolla Suomen yli. Idässä ja pohjoisessa sateet tulevat melko lumisina, lännessä enimmäkseen vetisinä. Etelässä ollaan lännen vesisateiden ja idän lumisateiden rajamailla ja ajoittain voi sataa lunta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Sadealueiden lisäksi viikon varrella tulee tihkusateita. Aurinkoisia päiviä ei ole näköpiirissä, paikoin voi jossain aurinko pilkahtaa.

Tuuli voi olla ensi viikolla ajoittain voimakasta. Lännen ja etelän lämpötilat ovat pääasiassa plusasteilla, Idässä ja pohjoisessa ollaan enimmäkseen pakkasella, ajoittain lämpöasteilla. Yön ja päivän väliset lämpötilaerot ovat pilvisyyden takia pieniä.

– Lämpötilat ovat etelässä noin viisi ja pohjoisessa noin kymmenen astetta ajankohdan keskimääräisiä lämpötiloja korkeampia, sanoo Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä ensi viikon ennuste ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.