Mainos

Enron ei saa myydä sähköä tai kaasua

Konkurssiin mennyt energiajätti Enron ei saa viranomaismääräyksellä enää myydä sähköä tai maakaasua. Markkinavalvoja FERCin mukaan yhtiö saa nyt rangaistuksen siitä, kun se hallitsi määräävällä markkina-asemallaan sähkökauppaa Kaliforniassa vuosina 2000-2001, jolloin osavaltio kärsi energiakriisistä.
Enron hyötyi kriisistä mittavia rahasummia.

FERCin johtajan Pat Woodin mukaan kyseessä on ensimmäinen tapaus, kun yhtiölle langetetaan tällainen rangaistus. Wood kertoo, että samanlaisia toimia harkitaan myös 60 muuta energiayhtiötä kohtaan Kaliforniassa.

Houstonissa päämajaansa pitävä Enron oli vielä joitakin vuosia sitten alansa eturivin yhtiöitä Yhdysvalloissa, kunnes se kaatui paljastuneisiin kirjanpitoväärinkäytöksiin. Yhtiön johtoa vastaan on vireillä lukuisia oikeudenkäyntejä. Kirjanpitosäännöksiin ryhdyttiin myös tekemään muutoksia Enronin opetusten jälkeen Enronin markkina-arvo oli ennen konkurssia kymmeniä miljardeja dollareita.

Monet yksityiset sijoittajat ovat menettäneet rahansa Enronille. Enron oli myös tukemassa nykyistä presidenttiä George W. Bushia hänen urallaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.