Mainos

ENNUSTEVIDEOT: Ajokeli muuttuu surkeaksi – näin lumipyry etenee

Ajoittain sakea lumipyry ja lauhtuminen huonontavat ajokeliä ensi yön ja lauantain aikana. Tuuli pöllyttää ja kinostaa lunta. Maan etelä- ja lounaisosassa tulee lumisateita jo perjantaipäivän aikana. 

Ajokeli on jo huonontunut maan etelä- ja lounaisosassa lumikuurojen takia.

Laaja lumipyryalue saapuu myöhään illalla maan lounaisosaan. Lumipyry etenee yön ja lauantain aikana lähes koko maan yli kohti koillista.

– Lounaaseen runsaimmat sateet osuvat puolenyön tienoilla. Aamuyöllä ja lauantaina aamulla eniten sataa jo Vaasa–Helsinki-linjalla. Lauantaina puoliltapäivin runsaimmat sateet saavuttavat maan itäosan ja Oulun tienoon, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Sateet ovat paikoin sakeita ja runsaita. Eniten lunta ennustetaan lounaaseen.

– Jos lumi tulisi tasaisesti, sitä kertyisi kymmenen sentin molemmin puolin. Lumi sataa kuitenkin tuulen kanssa, joten aukeilta alueilta tuuli voi puhaltaa lähes kaiken lumen pois ja paikoin siitä voi kinostua jopa puolen metrin nietoksia, kuvailee Pekka Pouta.

Pohjois-Lapissa lumikertymä jäänee muuta maata pienemmäksi.

Lumisateen jälkeen sää lauhtuu niin, että sunnuntaina maan etelä- ja keskiosassa on enää pikkupakkasta. Lounaassa lämpötila on jo lähellä nollaa. Sunnuntai on enimmäkseen poutainen päivä, paikoin voi tulla heikkoja lumisateita.

Sää jatkuu lauhana ensi viikon alussa.

Lumipyryn ennustetta voit seurata MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat myös paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesäätiedot ja kelikamerat.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.