Mainos

Ennusteet: Odotetun tasaista

Yhdysvalloissa presidenttiehdokkaiden kannatukset ovat niin tasoissa Virginian, Floridan ja Ohion vaa'ankieliosavaltioissa, että näiden osavaltioiden voittajaa on toistaiseksi mahdoton ennustaa.

Ennusteet ja osittaiset tulokset kertovat, että presidentti Barack Obama ja republikaanien haastaja Mitt Romney ovat varmistaneet itselleen useita heille etukäteen ennakoituja osavaltioita. Vaa'ankieliosavaltioiden suhteen voittajat ovat kuitenkin vielä avoinna. Obaman ennustetaan kuitenkin vievän Michiganin ja Pennsylvanian vaa'ankieliosavaltiot.

Monissa itärannikon tärkeissä osavaltioissa vaalihuoneet on jo virallisesti suljettu. Joillakin vaalihuoneilla äänestys on kuitenkin saanut jatkua pitkien jonojen takia.

MTV3:n kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalon mukaan tilanne Virginiassa on kutkuttava. Siellä ensimmäiset ovensuukyselyt näyttävät tilanteeksi 49-49.

Tuiki tärkeä Florida sijaitseen kahden aikavyöhykkeen alueella, mutta valtaosa äänestyspakoista on jo suljettu. Ensimmäiset ovensuukyselyt ovat nostaneet Obaman siellä hienoiseen 55-45-johtoon.

Vaalihuoneistot ovat sulkeutuneet suurimmassa osassa Yhdysvaltain osavaltioista. Joillakin vaalihuoneilla äänestys on saanut jatkua pitkien jonojen takia.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.