Mainos

Ennusteet: Obamalle iso voitto tärkeässä Pennsylvaniassa

Barack Obama on saanut ison voiton ennusteiden mukaan, kun Pennsylvania on menossa hänelle siitä huolimatta, että vastustaja Mitt Romney yrittii viime hetkessä kääntää osavaltion taakseen. Pennsylvaniasta tulee 20 valitsijamiestä.

Yhdysvaltalaisten tv-yhtiöiden ennusteiden mukaan myös osa muista vaa'ankieliosavaltioista on menossa Obamalle: Michigan, New Hampshire ja Wisconsin. Haastaja Mitt Romney ei ollut Suomen aikaa kello viideltä aamulla voittanut vielä yhtäkään vaa'ankieliosavaltiota.

Obama on niukassa johdossa Coloradossa, joka on niin ikään yksi vaa'ankieliosavaltioista. Sen kaappaaminen olisi hänelle sulka hattuun. Tilanne on tasainen myös Minnesotassa. Wisconsinin laskenta on vasta alussa, ja Obamalla on siellä hienoinen johto. Missouri on menossa puolestaan Romneylle.

Varsinaiset vaa'ankieliosavaltiot ovat New Hampshire, Ohio, Pohjois-Carolina, Florida, Wisconsin, Colorado ja Nevada. Nevada on ainoa, jonka ääntenlasku ei ole vielä alkanut. Muiden tuloksia ei ole uskallettu vieläkään julistaa, koska tilanne on niin tasaväkinen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.