Ennuste: Sateita ja viilenevää – juhannusviikolla epävakaista

Lähipäivät ovat monin paikoin sateisia. Tämän hetken ennusteen mukaan sää on epävakaista myös juhannusviikolla.

Huomenna torstaina lännestä leviää sateita maan länsi- ja eteläosaan sekä pohjoiseen. Idässä on poutaa.

– Sateet voivat olla runsaita ja sadekertymät yli 20 millimetriä vuorokaudessa. Lännessä voi sataa vuorokauden ajan lähes tauotta, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Lämpötilat ovat torstaina sateessa 15 asteessa tai sen alapuolella, idän poutaisilla alueilla paikoin 20 asteen tienoilla.

Perjantaina sadekuuroja voi tulla koko maassa. Maan etelä- ja keskiosassa myös ukkoset ovat mahdollisia. Pohjoiseen alkaa virrata kylmää ilmaa ja lämpötila jää Lapissa alle kymmeneen asteeseen, sateessa viiden asteen vaiheille.

Lauantaina saderintama kulkee maan etelä- ja keskiosan yli. Varsinkin maan itäosassa lämpötilat jäävät lauantain sateissa alle kymmeneen asteeseen.

Sunnuntai on lauantaita vähäsateisempi. Lämpötilat ovat 8-18 asteessa, lämpimintä on etelässä ja viileintä pohjoisessa.

Juhannuksen tarkkaa ennustetta ei voi vielä sanoa.

– Tämän hetken ennusteen mukaan sää olisi myös juhannusviikolla epävakaista ja keskimääräistä viileämpää. Sateita tulisi viikon aikana ajoittain ja päivälämpötilat olisivat kymmenestä asteesta vajaaseen 20 asteeseen. Pohjoisessa voi olla ensi viikolla öisin hallaa. Mitään kovia helteitä tai toisaalta kovin kylmää ei tämän hetken ennusteen mukaan ole juhannuksena näköpiirissä, toteaa Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:






Uusimmat