Mainos

Ennuste: Lykkääntyykö lämpeneminen?

Epävakainen ja keskimääräistä viileämpi sää jatkuu myös tällä viikolla. Loppuviikon lämpeneminen on yhä epävarmaa.

Suomen lähettyvillä olevat matalapaineet pitävät sään tälläkin viikolla viileänä, melko pilvisenä ja epävakaisena. Suomeen pääsee kylmää ilmaa koillisesta.

– Viikon aikana sadekuuroja tulee paikoin etenkin päiväsaikaan, joku poutaisempi päivä voi olla välissä. Laajoja sadealueita ei Suomen yli ole kulkemassa, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Lämpötilat ovat alkuviikolla maan etelä- ja keskiosassa 10-15 asteessa, pohjoisessa vain viiden asteen molemmin puolin. Lapissa voi sataa räntää tai lunta.

Sään ennustettavuus on matalapaineiden takia heikko. Osa ennustemalleista näyttää sään lämpenevän hieman tämän viikon lopussa, osassa lämpenemistä ei vielä tällä viikolla näy.

– Todennäköisesti loppuviikolla lämpenee hieman, mutta lämpenemisen suuruutta on vielä vaikea ennustaa. Ylimmilläänkin etelässä oltaisiin 20 asteen vaiheilla, pohjoisessa 15 asteen tienoilla. Voi kuitenkin olla, että lämpeneminen lykkääntyy. Helteitä ei todennäköisesti ole enää kesäkuun puolella luvassa, sanoo Aleksi Jokela.

Yöt ovat tälläkin viikolla viileitä ja lämpötilat laajalti alle kymmenessä asteessa. Selkeillä alueilla pohjoisessa voi olla yöpakkasta, maan keski- ja eteläosassa puolestaan hallaa. Pienin riski hallalle on etelässä.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.