Ennuste: Lumet hupenevat ensi viikolla – lauhaa ja sateista

Lämpötilat ovat ensi viikolla 7-13 astetta tavanomaista lauhempia. Lauha sää sekä vesi- ja räntäsateet sulattavat lumia osassa maata.

Brittein saarten lähettyvillä on laaja matalapaineen alue, joka tuo jatkuvasti sateita ja myrskyjä Länsi-Eurooppaan. Näiden sateiden rippeet ylettyvät Suomeen asti. Jo tänä lauantaina laaja sadealue kulkee Suomen yli itään (ks. ennuste).

Ensi viikko on pilvinen ja tätä viikkoa lauhempi jatkuvan lounaisvirtauksen takia. Heikkoja sateita tulee lähes päivittäin jossain päin maata ja monessa olomuodossa. Etelässä ja maan keskiosassa sateet ovat enimmäkseen räntää ja vettä, pohjoisessa räntää ja lunta.

Päivisin lämpötilat ovat plussan puolella maan etelä- ja keskiosassa. Pohjoisessa on enimmäkseen pikkupakkasta, mutta sielläkin voidaan käväistä paikoin lämpöasteilla.

– Lumet voivat huveta ja olla aika vähissä ensi viikon aikana paikoin maan länsi- ja eteläosassa, jos lämpötilat ovat öisinkin plussalla ja sateet tulevat vetenä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta ennuste ensi viikon säästä.


Lue myös:

    Uusimmat